Site icon Наше Місто

Дніпровська Успенська площа отримала престижну архітектурну премію

Дніпровська Успенська площа здобула перемогу в номінації “Ландшафтна архітектура” престижної Премії Національної спілки архітекторів України. Цей проект став справжньою окрасою Дніпра, поєднуючи в собі повагу до минулого з сучасними архітектурними рішеннями. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, пише «Наше місто».

Успенська площа – це серце історичного центру Дніпра. Вона органічно вписується в пішохідно-рекреаційну систему міста, вражаючи своїм поліфункціоналізмом та гуманістичним підходом. Тут з повагою ставляться до потреб людей, адже простір спроектований з урахуванням принципів безбар’єрності.

«Висаджено 285 дерев: гінкго білоба, магнолії, сакури, сливи Піссарді, червоні дуби. Для дитячих майданчиків використано обладнання лідируючих світових виробників. На площі втілено багато авторських елементів благоустрою та малих архітектурних форм. Вечірня та нічна багаторежимна декоративна ілюмінація формує в темну пору доби казково-таємничу та романтичну атмосферу», – відзначив Геннадій Корбан.

Над реконструкцієїю площі працювали архітектори: Дмитро Волик, Ксенія Донецька, Ігор Андрієнко, Ірина Хвостикова, Дар’я Кощеєва.

Перемога Успенської площі – це не лише визнання таланту архітекторів, а й свідчення того, що Дніпро стає все більш сучасним та комфортним містом.

Фото Національної Спілки Архітекторів України.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version