Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 23-24 березня: афіша вихідного дня

Дарина Сухоніс

Як цікаво та змістовно провести вихідні у Дніпрі? Що чекає на містян 23-24 березня? Журналісти “Нашого міста” завдяки Туристичному Інформаційному Центру м. Дніпра зібрали для вас актуальні заходи.

23 березня, субота

Екскурсія до квітів

Відкритий для відвідування Ботсад Дніпровського Національного Університету

На Вас чекає: експозиційна оранжерея (вхід 45 грн); екскурсії дендрарієм (початок з 10.30, вартість 30 грн); майстер клас з малювання на воді (виробнича теплиця, можна приєднатися з 11.00 до 14.30, вартість 100 грн); продаж кімнатних рослин (виробнича теплиця); обмін рослинами “з вікна на вікно” (виробнича теплиця); продаж деревних рослин відкритого грунту (парники) PS. Зверніть увагу, з собаками в ботсад не можна.

Де і коли: 10:00- 16:00, ботсад

Вистава «Хто подолає дракона?»

Музична казка. Усі люблять казки, але що потрібне для хорошої казки? По-перше, досвідчена чарівниця, адже тільки вона не знає, як начарувати цікаву історію. По-друге, – і це обов’язково – прекрасна і шанована королівна. Вимовляємо заклинання: “Оле-волі…”, кілька помахів чарівної палички і – ось вона! Тепер нам знадобиться жахлива чудовисько, яка обов’язково захоче з’їсти красуню.

Це спеціально, щоб було ще цікавіше. «Дутки-мутки-жутки, оп»! Готово! Тепер у нас є страшний дракон (і хай він живе в тій моторошній печері, чудовиська люблять всілякі неприємні місця). А тепер, щоб урятувати королівну, нам потрібний непереможний лицар! Стривайте!.. Здається, просто начарувати його не вийде, адже герої не з’являються за велінням чарівної палички чи заклятий.

Де і коли: 11:00, Дніпропетровський академічний молодіжний театр

БУДИНОК ОРГАННОЇ МУЗИКИ: Екскурсія + Концерт

Ми з вами дізнаємося історію цієї будівлі і почуємо звучання Його Величності Органу. Музика! Емоційно насичена, неперевершена, із почуттям незавершеності, яка змушує бажати неможливого і вірити в здійснення мрії. Попередній запис на екскурсію (обов’язково) за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), через Viber або телеграм

Де і коли: 11.00, Будинок органної музики Вартість заходу: 250 грн.

Екскурсія до кінокомпанії Contrabas

Запрошуємо на креативну екскурсію до кінокомпанії Contrabas.

Невже у Дніпрі є кінокомпанія? Так є! І Ви там можете побувати! Звичайно, це не Київська і не Одеська кіностудії, проте завжди цікаво потрапити за лаштунки і на мить доторкнутися до того життя, яке кипить за кадром, під час зйомок. Під час екскурсії ми дізнаємося, як виглядає сценарій і розкадрування, як виставляється світло і що являє собою пульт для управління цим самим світлом. Піднімемося на балкон, подивитися, як зверху виглядає знімальний майданчик.

Цікаво буде побачити старі камери і трохи дізнатися про традиції кінокомпанії Contrabas. Нам розкажуть, як знімаються спецефекти та озвучуються герої мультфільмів. Та ще багато цікавого.

І звісно ж фото на згадку. Напевно, у всіх є така мрія: сфотографуватися з «хлопушкою» або стоячи за керуванням ретро-камерою.

Де і коли: 12:00, Тривалість екскурсії приблизно 1,5 години. Вартість екскурсії : 250 грн. Якщо бажаєте на екскурсію телефонуйте: 096-925-62-79 (Леся), або пишіть на вайбер чи телеграм

Антиекскурсія містом “Дніпро навиворіт”

Запрошуємо вас на нову «Антиекскурсію» містом! Це нестандартний формат екскурсії, суть якого полягає в тому, що ви достеменно не знаєте теми та маршруту екскурсії. Ви зустрічаєтесь з гідом, який проведе вас своїм оригінальним маршрутом. Вас очікує цікава подорож містом, під час якої ви дізнаєтесь історію Дніпра, його видатних мешканців,побачите старі та сучасні будівлі, прогуляєтесь «таємничими» двориками та місцями.
Незвичний формат спілкування з гідом, бо ви не просто ходите та слухаєте, а й спостерігаєте, шукаєте та досліджуєте цікаві місця, які знаходяться поряд, але ви, можливо, не звертали на них уваги. Вам тільки здається, що ви все знаєте про Дніпро!

Де і коли: 12:00 МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ – центр Дніпра ( місце зустрічі з гідом ви дізнаєтесь перед екскурсією). ТРИВАЛІСТЬ ЕКСКУРСІЇ – 12:00 – 14:00 АВТОРКА ТА ГІД: Інна Спиридоненкова ВАРТІСТЬ: 150 грн з особи

Майстерклас “МАНДАЛА”

Де і коли: 12:00, Центральна бібліотека Дніпра

Нова тематична програма “ВОДА У КОСМОСІ”

Рідка вода – найважливіша передумова існування життя. Чому з усіх планет Сонячної системи у рідкому стані вода існує лише на планеті Земля? 
Чи є вода у космосі? Куди поділася рідка вода із колишніх водойм на Марсі? Що здатен приховувати океан під крижаною поверхнею супутника Юпітера Європа? Звідки походять крижані брили у кільцях Сатурна? Чи схожа вода у складі комет на смак із водою на Землі, і про що здатен розповісти лід у складі комет? І насамкінець, які опади йдуть на Венері, супутнику Сатурна Титані та на крижаних гігантах Урані і Нептуні?
Дізнавайтеся відповіді на ці запитання під час відвідування тематичної програми «Вода у космосі».

Де і коли: 15:00, Планетарій

ЗАНАДТО ОДРУЖЕНИЙ ТАКСИСТ – суперкомедія

Рей Куні

Такої міжнародно-смішної п’єси не було вже давно. Навіть важко собі уявити, що стримані жителі Туманного Альбіону можуть так сміятися, та ще над самими собою. Це комедія положень, захоплююча та весела, бо ніколи не відомо, який ще сюрпризи чекають на героїв. Як безневинна інтрижка може перерости у скандал. Головне, не допустити, щоб все таємне раптом стало явним, тим паче, що нікому з дійових осіб цього не хочеться: ні самому таксистові Джону Сміту, ні його дружинам, Мері і Барбарі, та й усім оточуючим.
Несподівані повороти у сюжеті, смішні витівки та репліки, швидка зміна дії – все це створює атмосферу веселощів і гарний настрій для глядачів.

Де і коли: 16:00, Драміком,100-300 грн

Повнокупольний концерт “LOVE STORY MUSIC SPACE SHOW”

Зануртесь у натхнену атмосферу зоряного неба під музикальний супровід найвидатніших романтичних композицій у живому виконанні квартету «Svitlomusic».

Авторський космічний відеоряд у поєднанні з романтичними хітами в аранжуванні квартету «Svitlomusic» зроблять ваш вечір незабутнім! «Love Story Music Space Show» — це незабутня подорож у світ кохання та чудова нагода нагадати своєму партнеру про свої почуття.
У програмі звучатимуть найромантичніші хіти із таких шедеврів кінематографу, як «1+1», «Титанік», «Ла-Ла Ленд», «Запах жінки», «Народження зірки», «Форрест Ґамп» та інших.

Де і коли: 17:00, планетарій

Рок в Опері

“Дніпро Опера” продовжує вражати! Всесвітньо відомі рок-хіти, які сьогодні стали класикою сучасною музики, будуть лунати в цей вечір по-новому. Музичні композиції улюблених гуртів «Океан Ельзи», «The Hardkiss», «Led Zeppelin», «Beatles», «Pink Floyd», «Scorpions» та інших виконають солісти опери, артисти хору та симфонічного оркестру, а також дитячій хор театру.
Але це все ще не всі несподіванки цього вечора! Музичні твори Вольфганга Амадея Моцарта, Карла Орфа, Антоніо Вівальді можна буде почути в новій музичній інтерпретації. Цього вечора на сцені буде гаряче!

Де і коли: 17:00, Театр Опери та балету

24 березня, неділя

Геотур 2.0. Мінералогічний музей, Центр ювелірного каміння

Чи знали ви, що у Дніпрі є вулкан, а під ногами можна знайти справжнє декоративне каміння? Ні? Тоді вирушай з нами розгадувати геологічні таємниці Дніпра. Під час екскурсії ми спробуємо себе у ролі справжніх дослідників. Дізнаємося все про геологію, мінерали, декоративне та дорогоцінне каміння. Відкриємо для себе що таке Український щит, що приховують у собі скелі на Монастирському острові, як формувалися пороги та де раніше протікав Дніпро. Цікаву екскурсію у світ каменю для нас проведе неповторний Юрій Хоменко.

Де і коли: 09:00, Монастирський острів

Екскурсія до Музею Дитинства

Запрошуємо всіх бажаючих до Музею Дитинства! Згадати атмосферу безтурботності, а також «показати минуле» своїм дітям. Іграшками, іграми та всім, що пов’язано з дитинством, «нашпигован» буквально кожен квадратний метр музею, включаючи переходи між сходами та крихітними закутками.

Де і коли: 11:00, Вартість екскурсії: дорослі – 200 грн., діти – 150 грн. Запис на екскурсію за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), або пишіть на вайбер/телеграм

ДЮЙМОВОЧКА

Розсудливий Клумпе-Думпе розповідає чарівній дівчинці Іведі-Аведі казку про Дюймовочку, а щоб було веселіше, вони вдвох розігрують знамениту історію по-своєму з піснями і танцями.

Де і коли: 11:00, Дніпропетровський академічний молодіжний театр, 120 грн

Майстер клас ПЕТРИКІВСЬКИЙ РОЗПИС

Запрошуємо долучитися до дивовижної творчої атмосфери, створити свою власну ПЕТРИКІВСЬКУ МАЛЬОВКУ і просто відпочити. Навіть якщо Ви ніколи не малювали – станеться Диво! Ми з вами не просто будемо малювати, а ще дізнаємося про секрети  та традиції розпису, історію символів, техніки,  технології та класичні прийоми створення розпису

А ще це гарний спосіб наповнитися енергією та відчути гармонію всередині. Саме час, щоб Жити в моменті Зараз!
Тривалість майстер класу 1,5 – 2 години. Група до 10 осіб. Вартість: 300 грн. Майстер клас веде Наталія Іващук

Де і коли: 15:00, https://t.me/rozkvit_world

КАССАНДРА – рокована історія

«Над всіх старших найстарша Правда…»
Історія про всім відому Еллінсько-Троянську війну очима провидиці Кассандри.
Рокована історія пророка, що не потрібен власному народу. Історія народу, що не бажає чути правду.
Хто винен у кривавій війні? Чому люди легше сприймають брехню пропаганди ніж правду?
Чи може любов завдавати стільки болю? Що є доля? Чи можливо її подолати?
Питання, на які шукає відповідь кожен українець зараз і на які відповіла Леся Українка сто років тому.

Де і коли: 16:00, Драміком, 100-350 грн

“ТАБУ”

Коли подружнє життя починається з брехні, воно не може закінчитись добре. Як тільки порушується гармонія між парою – починається трагедія. І добре, якщо вони вчасно розбіжаться. Це теж кепсько… Але це ще півбіди, біда починається тоді, коли є діти. Біда тому, що ненависть одне до одного в сім’ї зразу б’є по дітях. Якщо вже дві долі руйнуються – то це тільки дві долі, а коли руйнується ще й дитяча доля – то вже руйнується Всесвіт. Отже п’єса про стосунки, про сьогоднішній день, про те, як важливо одружуватися чи виходити заміж тільки з любові. Тому я б сказав, що це Табу на нелюбов.

Де і коли: Театр “Крик”, 120 грн

«Танець з контрабасом». Моновистава в одній дії

Вистава про почуття, що переповнюють людину. Про самотність і жадання неможливого вчинку. Це маленька подорож у світ хвилювань людини-гвинтика. Музика це все, чим наповнене життя головного героя. З музикою пов’язані всі світлі почуття, але й весь жах в його долю приносить саме музика…

Де і коли: 17:00, Дніпропетровський академічний молодіжний театр , 200 грн

Кармен і Хозе

Під гарячим сонцем Іспанії траплялися різні історії – кипіння пристрастей в такому кліматі майже неминуче, проте є одна, яка назавжди підкорила серця та уми театралів усього світу – це історія фатальної красуні Кармен. Сюжет цей з категорії вічних, часу непідвладних, історія Кармен і Хозе цілком актуальна і в сьогоднішніх реаліях. Автор лібрето вистави Дмитро Омельченко привніс в свій балет драматичне напруження сучасності з її динамікою, ритмами, тендітною красою. Стилістика вистави багатогранна. Переважає в ній жанр трилера, з бурею почуттів, що не виключає елементів шоу, вар’єте. Хореографію відрізняє природний синтез класики, вільного танцю, модерну.

Де і коли: 17:00, Театр Опери і балету, від 100 грн

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: