Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі на канікулах відбудуться Дні відкритих дверей у мистецьких, спортивних школах і ПТУ

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради з 25 до 29 березня підготував дуже цікаву атракцію – Дні відкритих дверей у закладах освіти. Про це повідомляє “Наше місто”. Мистецькі школи зустрінуть відвідувачів у понеділок, спортивні школи – у вівторок та середу, дитячо-юнацький центр «Штурм» – у середу та четвер , заклади, що належать до «АРТТЕРИТОРІЇ» , а це у минулому будинки культури, – у четвер, професійно-технічні училища – у п’ятницю.

Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій запрошує до себе тих, хто мріє отримати сучасні затребувані професії. Училище має укриття, тож під час війни заняття тут проходять офлайн або за змішаною формою. Завдяки цьому молоді люди мають змогу не тільки отримати корисні навички, а й повною мірою зануритись у студентське життя.

–  Цей навчальний заклад готує кваліфікованих спеціалістів та молодших бакалаврів, – зазначає Михайло Гончар, начальник управління професійної освіти освітніх установ департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. – Надає базову підготовку робітників, які пов’язані з поліграфічною індустрією. Це верстка видань, обробка паперової складової газет, журналів, книжок. Також тут готують бібліотекарів. Є плідна співпраця з роботодавцями. Багато хто проходить стажування та отримує роботу ще під час навчання.

Третьокурсник Богдан Малий засвоює професію оператора обробки інформації та програмного забезпечення. Нещодавно він розробив програму для обчислення даних, які отримані під час тестування фарб для глибокого друку на сухий залишок. Ця програма замінює собою старі паперові розрахунки. Графічний інтерфейс Богдан розробляв протягом місяця, найближчим часом може з’явитись ще й мобільний застосунок. Винахід студента вже застосовує у своїй роботі одне з підприємств. Хочете бути як Богдан? Тоді приходьте до цього училища 29 березня і обирайте свій майбутній фах.

Дитяча музична школа № 3, за словами Євгена Хорошилова, начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, є однією з найкращих у Дніпрі. Хоча у кожній школі є свої «зіркові» педагоги та учні, якими місто може пишатись.

–  День відкритих дверей ми плануємо зробити у вигляді квесту, – розповідає Вероніка Васильєва, директорка ДМШ№ 3. – А потім буде творча майстерня. Буде і маленький сюрприз – собачка Ліля. Це моя власна домашня улюблениця, яку я принесу у цей день до школи. Вона добра та маленька, з нею дітям цікаво та весело – це вже перевірено.

У музичній школі можна навчитись грати на бандурі, домрі, гітарі, синтезаторі, флейті, скрипці та інших інструментах. Для малюків від трьох років працює творча студія «Домісолька». Також тут можна навчитись співати та малювати. 

   Начальник управління спорту Олександр Осипов проводить екскурсію до спортивної школи з художньої гімнастики. Тут навчаються майбутні чемпіони. Загалом у місті зараз працюють 22 спортивні школи, кожна з них  проводить відкриті тренування 26 та 27 березня. На них буде представлено 47 видів спорту. Можна спробувати власні сили у будь-якому з них.

–  Я входжу до резерву збірної команди України з художньої гімнастики, – ділиться 18-річна Даниела Чеботарьова. – Тренуюсь у цій школі протягом 13 років. Вже багато разів була на міжнародних змаганнях – наприклад, в Угорщині, Польщі та Японії. Здобувала там срібні та золоті медалі.

Якщо ви хочете відвідати Дні відкритих дверей під час весняних канікул, зверніться до класних керівників у школі, де навчається дитина. Вони нададуть більш детальну інформацію щодо розкладу та адрес.

Фото Валерія Кравченка

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: