Skip to content

Можна буде побачити в Україні: до Землі наближається «комета Диявола»

Ксенія Куземко

«Комета Диявола»

Небесне тіло, що вражає своїми розмірами, яке перевершує навіть гору Еверест, наближається до Землі. Ця вражаюча комета, відома як “Комета диявола”, з’являється лише раз на 70 років, тому це унікальна можливість побачити її неозброєним оком. Про це пише видання The Guardian, повідомляє «Наше місто».

Яскравість комети буде зростати протягом кінця березня, сягаючи піку з 8 по 21 квітня. Це означає, що найкращий час для її спостережень припаде на цей період.

Жителі України матимуть унікальну можливість побачити неозброєним оком комету, яка пролітатиме Північною півкулею.

Небесне тіло буде настільки яскравим, що його можна буде розгледіти без спеціальних приладів, попри те, що відстань до Землі становитиме близько 232 млн км.

«Комета Диявола»: що про неї відомо

12P/Понс-Брукса – офіційна назва небесного тіла, яке жахає людей своєю другою, більш зловісною назвою – “Комета Диявола”. Секрет криється у вигляді комети. Коли кома (хмара пилу та газу, що оточує ядро) розділяється, спостерігачу здається, ніби з’являються “роги”, що й нагадують про диявольський образ.

В основі комети лежить тверде ядро, діаметром сягаючи 30 кілометрів. Це ядро ​​складається з кріомагми – суміші льоду, пилу та газу. Коли сонячне проміння проникає всередину комети, воно нагріває її, що призводить до зростання тиску. В результаті цього тиску лід і газ вивергаються з комети через великі тріщини в оболонці ядра, викидаючись у відкритий космос.

Комета Диявола

Раніше ми писали, місячний календар на березень 2024.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: