Skip to content

Лосі, зайці та козулі: у Дніпропетровській області стало більше диких тварин

Ксенія Куземко

Лосі, зайці та козулі: у Дніпропетровській області стало більше диких тварин

Внаслідок воєнних дій у лісах Дніпропетровщини спостерігається зростання чисельності диких тварин. Це явище пояснюється міграцією тварин з прилеглих зон, де ведуться бойові дії, у пошуках безпечного середовища. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Східний лісовий офіс.

Пернатої дичини, яка осіла на території області, стало більше. За результатами обліку, їх чисельність зросла з 135 тисяч до 143 тисяч. У мисливських угіддях Східного лісового офісу нарахували 527 фазанів та 250 сірих куріпок.

Хутрових тварин також побільшало. У 2023 році їх було 102 тисячі, а цьогоріч – вже більше 117 тисяч. У мисливських угіддях Східного лісового офісу зафіксовано 1092 хутрових тварини, з яких 966 – зайці-русаки, 103 – лисиці, 22 – вовки та 1 – куниця лісова.

Копитних тварин також стало більше – з 6365 голів у 2023 році до 8698 голів у 2024 році. У Дніпровському районі (колишній Царичанський) навіть помітили 2 лосів, які не є характерним видом для нашого регіону. В угіддях Петриківської та Новомосковської філій Східного лісового офісу нарахували 239 козуль та 116 кабанів.

Під час щорічного обліку тваринного світу враховувалися особливості воєнного стану. Через близькість до зони бойових дій деякі території Дніпропетровщини з міркувань безпеки не досліджувалися. Фахівці відзначають, що зростання чисельності диких тварин пов’язане з їхньою “вимушеною міграцією”, спричиненою війною. Ці тварини можуть як залишатися на території Дніпропетровщини, так і мігрувати далі, використовуючи область як транзитну зону.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, у Дніпрі найближчими днями синоптики обіцяють дощ з мокрим снігом.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: