Skip to content

У Дніпрі міська влада оголосила конкурс проєктів для допомоги ЗСУ: як взяти участь

У Дніпрі оголосили конкурс для участі у муніципальній цільовій програмі «Співфінансування проєктів на допомогу силам безпеки і оборони України». Як подати заявку і скільки виділятимуть коштів розповів в ефірі ДніпроТВ секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара, пише «Наше місто».

У Дніпрі успішно працює програма співфінансування – містянам допомагають ремонтувати дахи, комунікації, ліфти. Тепер започаткували співфінансування у сфері оборони.

На що виділятимуть кошти?

Кожна громадська організація, що зареєстрована в Дніпрі, може прийняти участь у співфінансуванні допомоги військовим.

«Якщо ми кажемо про те, що хтось може купити один дрон, то за допомогою міста можна купити не один, а чотири. Тому що співфінансування з боку громади – це 25%, а місто дає ще 75%. Тобто фактично до одного дрону, місто додасть ще три», – розповів секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара.

Що потрібно зробити, щоб отримати допомогу?

Щоб отримати допомогу потрібно до шостого травня звернутись із заявкою до міської ради. Цим питанням займається департамент інноваційного розвитку. Всі правила є на сайті. Програма була затверджена сесією і відповідно порядок участі в конкурсі був прописаний виконкомом міської ради.

Завдяки цьому конкурсу юридичні особи, громадські організації, благодійні фонди зможуть отримати від міської ради співфінансування на те, щоб придбати безпілотні апарати, засоби зв’язку, амуніцію, техніку для українських військових. Співфінансовуватиме проєкт міськрада за умови, якщо громадська організація або інша юридична особа надасть докази того, що вона зможе профінансувати щонайменше 25 % від вартості запиту Сил безпеки та оборони.

Про які суми йдеться?

Сума такого проєкту має бути не менш ніж 500 тис. грн, але не більш ніж 1 млн грн. Обовʼязково учасник конкурсу повинен мати доказ того, що Сили безпеки та оборони України звернулися до нього із запитом на відповідну допомогу.

«Загальна сума, яка зараз закладена в програмі – це вже 20 млн грн. Якщо ми будемо бачити, що вибірка йде успішно, то можливо збільшимо до 50 млн грн.», – розповів Санжара.

Хто контролюватиме процес?

Усі бюджетні кошти контролюються відповідно міською радою, департаментом економіки, правоохоронними органами та аудиторською службою. Тобто це абсолютно прозорий процес і, в першу чергу, закупівля буде по правилам закупівель, які існують в Україні.

Раніше ми писали, у Дніпрі розпочали другий етап ремонту аварійного колектору на Перемозі.

Категорія: Важливо, Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: