Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Прибирає з 5-ї ранку і розмовляє з котами і голубами: історія двірника-філософа з Дніпра

Двірнику кооперативу ЖБК №102 «Заполяр’я» Олександру Козаненку під шістдесят, але мешканці його інакше як Сашком не називають. Так сталося, що власного житла у нього немає і вже кілька років він живе у приймачі сміттєпроводу. Рано вранці, коли більшість мешканців ще сплять Олександр уже на ногах. Підмітає, виносить сміття, наводить лад у дворі. Ще б пак! З раннього дитинства у дніпрянина виробилася корисна звичка: рано вставати та допомагати людям. Про це повідомляє сайт «Наше місто».

У своїй «квартирці» він намагається створити певний затишок. Старі картонні ящики – деяка подоба меблів. Зверху на них каструлі, чашки, ложки. На стіні великий годинник «з боєм». Є навіть маленький телевізор, придбаний на скромну зарплатню двірника. Тут Сашко мешкає. Іноді дивиться серіали, іноді читає, віддаючи перевагу детективам Чейза.

Добросердечні мешканці іноді приносять їжу, що залишилася, хоча йому цілком під силу самостійно забезпечити себе.

– Я взагалі люблю готувати, навіть для себе, – зазначає Олександр. – Можу борщ приготувати, картоплю посмажити. Зараз просто за таких умов немає можливості кулінарити.

Відмінна риса місцевого двірника – відповідальність. Вже якщо пообіцяв – обов’язково зробить.

– Сашко завжди всім допомагає, – кажуть мешканці багатоповерхівки. – Він безвідмовний. Стежить за порядком у дворі. Взимку посипає піском доріжки до під’їздів. Навесні – впорядковує прибудинкові клумби.

Ну, а взагалі Олександр Козаненко філософ. Любить подумати та помріяти. З собаками та кішками та голубами Сашка спілкується навіть частіше ніж з людьми.

– У них є свій характер, – стверджує він. – Я з ними розмовляю. Я їх розумію. А от людей не завжди.

Трапляється, що є, то є – сумлінний двірник і випиває. Але лише у вільний час, після роботи. Тож професійне свято – День працівників ЖКГ, він обов’язково відзначить. Не сумнівайтеся!

Раніше ми писали про те, як двірник з 30-річним стажем створила “райський” двір.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: