Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти на вихідних у Дніпрі: афіша 16-17 березня

Дарина Сухоніс

Як цікаво провести вихідні у Дніпрі? Які події чекають на вас 16 та 17 березня? Дізнавались журналісти “Нашого Міста”! Ще більше цікавий подій у Дніпрі – на сторінці Туристичного Інформаційного Центру м. Дніпро

Субота, 16 березня

Вистава “Хто на світі найхитріший”

Музична казка. Він не схожий на своїх родичів, бо не любить хитрувати і обманювати, воліючи жити чесно. Вона – наївна і необачна, тому, мабуть, ганьба для своєї обережної родини. Як знайти одне одного і не втратити в світі хитрощів і стереотипів, недовіри і забобон? Ми вам про це все розкажемо і навіть проспіваємо, і протанцюємо!

Де і  коли: 11.00  в Молодіжний театр 150 грн

 Троє поросят

Всіма улюблена казка про трьох веселих поросят і підступного вовка. І тільки дружба і взаємовиручка допомагають поросятам подолати страх і зрозуміти, що “нам не страшний сірий вовк …”

Де  і коли: 12.00 в Дніпровський Міський Театр Ляльок 100 грн

Патріотично-культурний захід «СВЯТО КОЛОДІЯ»

Запрошуємо Вас на патріотично-культурний захід «СВЯТО КОЛОДІЯ»! На вас чекають: народні гуляння, конкурси, крутезні фотозони, смачні вареники

Де і коли: 13:00, Центральний парк культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка (біля центрального входу).

Свято теплого Олекси

Запрошуємо на лекцію-екскурс Віри Аннусової, присвячену дню Теплого Олекси – яскравому і колоритному українському народному святу!

Як розпочинався цикл хліборобських робіт? Як в цей день будили бджіл?
Коли лисиця справляє новосілля? Участь безкоштовна, але попередня реєстрація обов’язкова. Для реєстрації просимо звертатися до Туристичного інформаційного центру м. Дніпро: 067 602 6090. 

Де і коли: 13:00, Комунальний заклад “Музей спротиву Голодомору” Дніпровської міської ради

Колодій в музеї

Запрошуємо долучитися до інтерактивного музейного заходу в рамках проєкту етнографічних штудій. Цієї суботи поговоримо про одне з «найсмачніших» народних свят – Колодія або ж Масницю. Дане свято мало велике значення для наших предків, оскільки символізувало закінчення зими і початок весняного циклу.

Ви дізнаєтеся про слов’янські витоки Колодія та традиції святкування – послухаємо колодійські пісні, пограємо в народні ігри, зробимо “колодку” для парубків та трішки поярмаркуємо. В програмі заходу також передбачені частування.

Де і коли: 14:00,  пр. Д. Яворницького, 16. Вартість квитка: 150 грн.

Пішохідна екскурсія «Історія заснування міста на Дніпрі» 

Бажаєте доторкнутися до історії Катеринослава, але при цьому відчути ритм не лише старого міста, але й динаміку сучасного Дніпра? Приходьте на екскурсію!

Цікаво буде все! Адже Соборна площа зберігає багато таємниць:

– Загадка дати заснування та два історичні центри

– Чому гноми оберігають один з будиночків і які бажання вони здійснюють

– Площа –примара, степові вартові та «романтична» легенда про Паляницю

– Спасо-Преображенський собор – катеринославський довгобуд і чому його будували 40 років

– Несподівані факти із життя Д.І. Яворницького, чому його називали українським сепаратистом і яке він мав відношення до картини «Запорожці пишуть листа турецькому султану».

– Підземні ходи, скандали та шпиталі палацу Потьомкіна та причому тут йод

А ще ми з вами побачимо найстаріше спорудження нашого місця, порахуємо жаб, що мешкають на фасаді будівлі та дізнаємося про символізм цих істот і прогуляємось бульваром, де можна побачити в одному місці різні архітектурні стилі: сталінський ампір, конструктивізм, катеринославський цегляний стиль та хрущовки

Усього не перерахуєш! Краще приходьте і про все дізнаєтесь самі!

Екскурсія триватиме приблизно 1,5 – 2 години. Збираємось біля постаменту колишнього пам’ятника М.В. Ломоносову (пр. Яворницького, 19).

Вартість екскурсії: дорослі –150 грн., діти з 13 до 16 років – 70 грн., діти до 13 років безкоштовно.

Попередній запис на екскурсію (обов’язково) за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), через Viber або телеграм.

Де і коли: 14:00, ПрогулянкиДніпром, екскурсійний клубТуристичний Інформаційний Центр м. Дніпро і Леся Логашова

“Історії дніпровського шоколаду”

Запрошуємо на найулюбленішу нашими відвідувачами квест-екскурсію “Історії дніпровського шоколаду”! Дізнаємосячи полюбляли солодощі козаки;звідки прибував шоколад до нашого міста; які солодощі любили діти 100 і 50 років тому; Завітаємо у кондитерські Лурьє, пані Хмельницької, на ринок Озерний і з’ясуємо, де збиралася найбільша черга за солодкими смаколиками; які кондитерські фабрики були і є в нашому місті… Та врешті виготовимо свою власну шоколадну цукерку!

Де і коли: 14:00, музей історії Дніпра, Телефон для довідок: 095 294 0009

ЩОДЕННИК НЕГІДНИКА – гостра комедія на 2 дії

Режисер-постановник та автор Ігор Матіїв Мрієш про успішну кар’єру? А зможеш для цього закохати в себе багату тітоньку, підлеститись до ії чоловіка та написати спіч можновладцю? Мрієш про бурхливе кохання? Для цього треба найняти віщунку та кинути давнього друга! Хіба ні? Гротескні костюми, красиві дівчата, сміх та сльози поруч з філософськими роздумами. Жарти на межі фолу та життя, що перетворилося на фарс… Все це можна побачити в нашій виставі «ЩОДЕННИК НЕГІДНИКА»!

Де і коли: 16:00, Драміком 100-350 грн

HARRY POTTER ORCHESTRA. Симфонічний концерт

Ви готові до справжньої подорожі в магічний світ, де музика стає ключем до заповітних таємниць світу Гаррі Поттера?

Разом з вами ми поринемо в магію музики, яка оживає на екрані кожного фільму про найвідомішого студента школи чаклунів. Від мелодій, які переносять до стін загадкового Гоґвортсу, або сімейного затишку маєтку “Барліг” сім’ї Візлі, до таємничих звуків Алеї Діаґон – кожен нотний знак принесе чарівне відчуття пригоди та магії. Ми пройдемо крізь хащі Забороненого лісу, відвідаємо шинок “Дірявий казан” (нам дуже пощастить, бо зазвичай, він прихований від очей маґлів), відчуємо емоційну напругу битви у Відділі таємниць Міністерства магії, завітаємо до крамнички “Олівандер” та переживемо захоплюючі пригоди, сповнені відваги та дружби, разом з Гаррі, Роном та Герміоною.

Нагадайте собі, за що ви обожнюєте цю серію фільмів, або дайте вашому серцю вільно закохатися у світ Гаррі Поттера через музику!

Де і коли: 16:00, філармонія, від 150 грн

Непізнані

Ми не знаємо, хто нас любить. Ми ховаємо свої почуття і в кінці життя, нарешті, розуміємо, що одна людина любить тебе так, як ніхто … Вистава «Непізнані» – це мій монумент любові. Це історія про високу любов, найвищу, яка може існувати на землі – Любов жінки до чоловіка.

Де і коли: 16:00 Театр одного актора “Крик”, 120 грн

“HIMARĶSович, або ВЕЧІР З TALKом”

“HI,MARKSович, або ВЕЧІР З TALKом” – це цикл щирих (наскільки це можливо) зустрічей. Зустрічей із безумовно цікавими і змістовними людьми. Людьми, які пишуть про життя, про країну, про війну, про різне. І про себе. І ВІД СЕБЕ – ось що головне.
Автор і модератор проекту – Євген Гендін

Де і коли: 18:00, в Будинку на Троїцькій, Театральний поверх (2-ий) 150 грн, Частина збору коштів – на пам’ятник “Загиблим від бомб” В.Сідура в Дніпрі

Прем’єра повнокупольного фільму “100 років вічності”

Навряд чи щось відіграло більш визначну роль в історії цивілізації, ніж протистояння людини і неба.

Про це свідчать мегалітичні кам’яні кола, астрономічні витоки науки в Стародавній Греції та технічні принципи сучасної навігації у відкритому морі. Навіть доісторичні пам’ятки вказують на важливу роль, яку небо відігравало для людей, чи то в їхньому повсякденному житті, чи то як скарбниця міфологічних уявлень, що передавалися з покоління в покоління.

Планетарій — це новітнє явище в довгій низці споруд і винаходів, що з глибокої давнини служили нашій взаємодії із зоряним небом і космосом навколо нас. 

Вирушайте у подорож, яка починається від найдавніших цивілізацій та веде крізь трансформацію уявлень про небеса і нас до сучасної зоряної зали.

Де і коли: 19:00, планетарій

17 березня, неділя

Сплав на каяках по Сурі

Складність маршруту – 3 бали із 5. Відстань , яку здолаємо – 12,5 км. Тривалість сплаву – 3-4 години з зупинками на відпочинок.
Вартість місця в одномісному каяці – 950 грн. Вартість місця в двомісному каяці – 800 грн. Чи підходить такий сплав для новачків: так!
Новачкам радимо йти на двомісному каяці з досвідченим каякером. Для цього необхідно зв’язатися з адміністратором за номером: 0966748338 і дізнатись усі деталі.

Де і коли: 11:00, Kayak Club Dnipro

БАЛ ДІСНЕЇВСЬКИХ ПРИНЦЕС. Музична казка

Чарівна Країна Діснея – це вигаданий яскравий світ, де можливо все! Тут панує музика та справжні пристрасті. Цього разу Великий Бал влаштовує Королева Аріанна (мати Рапунцель) з Королем Фредеріком, а допомагає їм принц Юджин. Запрошені принцеси з усього світу! Але Рапунцель в черговий раз загубилася… Та хіба ж можна перенести бал?!

Принц повинен обрати поміж принцес, з ким же він з’явиться на балу?!.. Де ж Рапунцель? Вона тут, вона замаскована під… То ж відкриємо разом загадкову завісу придворних таємниць…Чи відбудеться все ж таки Великий Бал?… Дізнаємось в філармонії!

Де і коли: 11:00, філармонія

Пішохідна екскурсія «Дніпро єврейський»

У Дніпрі часто можна почути фразу накшталт “Дніпро – єврейське місто”. Таке твердження безперечно має під собою підстави, адже єврейська громада у місті має надзвичайну довгу й цікаву історію. Але ви навіть уявити собі не можете скільки невідомого та карколомного ховається під здавалося б усталеним фактом!

Запрошуємо вас на дивовижну прогулянку історичним центром Дніпра, під час якої ми здивуємо вас тим наскільки різноманітним було і є життя єврейської громади Дніпра і як сильно воно відрізняється від усталеного для багатьох людей образу.

Ви дізнаєтеся про неймовірно глибокий зв’язок української історії та хасидського руху і про те, як одне місто може умістити понад 40 синагог.

Ми покажемо вам будинок, де мешкав один з найнезвичайніших равінів у Дніпрі та як наше місто пов’язане зі створенням Ізраїльської держави.

Зрештою не обійдемося й без згадки про сучасний символ єврейської громади – культурно-ділового центру “Менора”. Ми розкриємо для вас цю будівлю з неочікуваного боку крізь захопливу історію, яка відправить вас в уявну подорож з Дніпра через всю Європу й аж до самого Нью-Йорка.

Як таке можливо? Завітайте на нашу екскурсію!

Де і коли: Тривалість екскурсії: 1.5 – 2 год. Зустріч групи о 12:50 на Європейській площі між будівлями ЦУМу та торгівельного центру “Пасаж”. Завершення екскурсії біля центру “Менора”. Вартість: дорослі – 150 грн., діти 13-16 років – 70 грн., діти до 13 років безкоштовно Запис за телефоном: 096 925 62 79 або пишіть в viber чи telegram.

Майстер клас з миловаріння

Миловаріння – це нескінченний простір для вашої фантазії, цікаве мистецтво та просто відпочинок. Звісно, мило можна придбати будь якого кольору, запаху та форми. Але… Як же це приємно та корисно, коли робиш мило своїми ручками!

Ми пропонуємо зробити два види мила:

– Мило «Янтар» з рослинних компонентів

– Мило «Камінь аметист»

Обидва мила з гіпоалергенної мильної основи. Ароматизатори – натуральні ефірні олії. Вітамін Є та олію Ши ми додаємо, щоб мило не сушило шкіру і діяло, як крем для рук. (Всі матеріали надаються) Майстер клас триватиме приблизно 1-2 години, в залежності від кількості осіб у групі.

Де і коли: Зустріч групи о 14.50 за адресою проспект О. Поля, 70 А (Зупинка громадського транспорту «Магазин «Юність») Попередній запис на майстер клас за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), через Viber або телеграм  Вартість: 250 грн.

Екскурсія за лаштунки театру опери та балету

Довгоочікуване повернення улюблених екскурсій!

Дніпропетровський академічний театр опери та балету запрошує Вас зазирнути за лаштунки!

Кажуть, що театр починається з вішалки. Але насправді він починається по той бік куліс – там, де народжуються вистави. Ми пропонуємо вам унікальну можливість зазирнути за лаштунки Дніпропетровського Академічного Театру Опери та Балету і побачити те, чого зазвичай не бачать глядачі. У ході екскурсії ви зможете побачити як гримери перетворюють артистів на казкових персонажів. Крім того, ви дізнаєтесь, як створюються балетні костюми та декорації для постановок, а також побуваєте на сцені театру, де на власні очі побачите останні приготування перед виставою! По завершенню екскурсії ми відвідаємо виставу.

Де і коли:  15:30, театр опери і балету, 300 грн до вартості входять квитки на виставу, місця в партері

Циганка Аза

За мотивами п’єси Михайла Старицького У виставі постають  два світи, два національні характери… український та циганський. Глядачі дізнаються про шалену  історію кохання цигана Василя до українки Галі та як на їхньому шляху з’явиться фатальна жінка – спокуслива красуня циганка Аза. Українські пісні, циганські романси, пристрасть, ревнощі, кохання і зрада!

Де і коли: 16:00, Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім.Т.Г.Шевченка 120-300 грн

SYMPHO-ROCK 90s

90-ті роки – це епоха революційного рок-н-ролу, який змінив рок-сцену назавжди! Це час нових звуків, експериментів, нових ідей і нового покоління рокерів. У цей час з’явилися деякі з найвідоміших і найвпливовіших рок-гуртів у світі, таких як гранжові Nirvana, альтернативні Red Hot Chili Peppers, хеві й хард Metallica, Bon Jovi та Guns N’ Roses. Тому ми продовжуємо досліджувати історію року разом з рок-гуртом під керівництвом Олексія МОВЧАНА в проєкті «Антологія року».

А ще нагадуємо вам, що 17 березня – День Святого Патрика, тому ми готуємо, на честь цього загадкового свята, невеличкий музичний сюрприз. Це оптимістичне й трохи казкове свято. Воно є приводом поспілкуватися у невимушеній атмосфері з друзями, пожартувати, розважитися на концерті та посмакувати улюблений напій!

Де і коли: 18:00, філармонія, від 150 грн

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: