Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Храм на Монастирському острові у Дніпрі: унікальне відео з висоти

Храм на Монастирському острові у Дніпрі: унікальне відео з висоти

25 років тому, у 1999 році, на Монастирському острові у Дніпрі було збудовано величну Свято-Миколаївську церкву. Цей храм, з білосніжними стінами та золотим куполом, став справжньою візитівкою Дніпра, що зачаровує жителів та гостей міста. Які таємниці приховує та як виглядає з висоти пташиного польоту, – розповість «Наше Місто».

Архітектура Свято-Миколаївської церкви вражає своєю лаконічністю. Вона збудована у давньоруському стилі: святиня має білосніжні стіни й увінчана єдиною банею із хрестом. Буля церкви було збудовано дзвіницю. Будівництво храму розпочалося у 1996 році за проектом місцевого архітектора Ігоря Саєнка.

Існує легенда, що на місці церкви колись був монастир, заснований візантійськими ченцями у 870 році. З ним і пов’язують назву острова –  Монастирський. Також кажуть, що тут знаходила притулок княгиня Ольга, а також бував один з дванадцяти учнів Ісуса Христа – апостол Андрій Первозванний. Він встановив на цьому місці свій хрест.

Свято-Миколаївська церква була визнана переможцем конкурсу «Символ Дніпра-2010», який мав на меті обрати архітектурний символ міста. Факт перемоги православного храму тоді не викликав здивування, оскільки біла церква з золотим куполом завжди привертала увагу кожного перехожого. Крім того, її величавий образ чудово видно з різних точок міста.

Як виглядає унікальний храм на Монастирському острові з висоти пташиного польоту – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як виглядає найбільший прапор Дніпра з висоти пташиного польоту.

Читайте також: Дніпро з висоти пташиного польоту: як виглядає унікальна вулиця Дмитра Яворницького.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: