Site icon Наше Місто

Вчений з Дніпра вирушить до Антарктики у складі української експедиції

Вчений з Дніпра вирушить до Антарктики у складі української експедиції

На Фейсбук-сторінці Дніпровського Національного університету повідомили, що до складу Української антарктичної експедиції увійшов голова ради молодих учених Сергій Єрмоленко, – передає «Наше Місто».

Пан Сергій – старший науковий співробітник НДІ біології та кандидат біологічних наук, приєднався до команди з 13 інших учасників, ретельно відібраних на відкритому конкурсі. Це вже буде 29 за ліком Українська антарктична експедиція.

Загалом у складі 29-ї УАЕ – 14 учасників та учасниць, які були відібрані на відкритому конкурсі. Серед них 9 вчених (по 3 біологи, метеорологи та геофізики) та 5 представників команди життєзабезпечення (лікар, кухар, сисадмін, системний механік, дизеліст-електрик). Цього року експедиція відрізняється рекордною кількістю жінок-учасниць – 4 представниці.

Також цікавим є те, що у команді більшість новачків, а саме десятеро учасників. Очолює експедицію досвідчений полярник, геофізик Юрій Отруба, для якого це вже буде восьма зимівля в Антарктиді.

Протягом року 29-та УАЕ буде зосереджена на дослідженнях у трьох основних напрямках: біологія, геофізика та метеорологія. Крім того, команда забезпечуватиме безперебійну роботу станції “Академік Вернадський”.

«Ця команда має змінити на станції “Академік Вернадський” зимівників з 28-ї УАЕ, які відпрацювали там майже рік. На нову експедицію чекає тривалий шлях: автобусом – до Польщі, літаками – до Чилі, а з порту Пунта-Аренас нашим криголамом “Ноосфера” – до Антарктики», – повідомляється у дописі.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпропетровській області чорні археологи у пошуках скарбів руйнують курганний могильник.

Читайте також: Подаруйте дитині родину: як у Дніпрі розвивають сімейні форми виховання під час війни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version