Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Сімейне тепло і затишок: понад 70 дітей Дніпропетровщини знайшли притулок у патронатних родинах

На Дніпропетровщині більш ніж 70 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, знайшли тепло й затишок у патронатних родинах. З початку року в області з’явилася ще одна така сім’я. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації, пише «Наше місто».

Патронатні родини стають тимчасовим домом для дітей, які з різних причин не можуть жити з рідними. Їхніми опікунами можуть стати подружні пари, одинокі люди, тощо.

-В області 27 патронатних родин. В них вихованцям допомагають пережити скрутні часи, –  розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – Згодом дітей направлять на усиновлення чи в будинки сімейного типу. А якщо зміняться обставини – повернуть до біологічних батьків.

Оксана та Сергій з Новомосковського району декілька років тому стали патронатною сім’єю. За цей час вони подарували тепло та затишок 18 дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

-Спочатку до нас приїхали дві дівчинки – 6 і 14 років. Це було напередодні першого дзвоника. Терміново збирали їх до школи. Тоді відчули такий шквал емоцій! Було складно, але ми адаптувалися, – ділиться Оксана. – Я з ранніх років мріяла опікуватися малечею. Виховання — це моє покликання.

Більшість дітей, яких прийняла під патронат родина, вже повернулися до своїх рідних або їх всиновили інші сім’ї. А п’ятьох подружжя виховує зараз разом з хлопцями і дівчатами, яких взяли під опіку.

17-річний Андрій навчається в 10 класі. Він полюбляє грати у футбол та малювати. Хлопець мріє стати зварювальником, аби після війни відбудовувати країну.

-Вдома мене підтримують, – розповів Андрій. –  Пояснюють, якщо в школі щось не зрозумів. Я поглиблено вивчаю технічні науки, люблю фізику.

За словами фахівців, патронатне виховання – це не лише допомога дітям, а й можливість для дорослих відчути радість батьківства, зробити добру справу й змінити життя дитини на краще. Щоб створити таку сім’ю, потрібно звернутися до Служби у справах дітей за місцем проживання.

Читайте також: Дніпровську лікарку запросили на церемонію від журналу ELLE Women of impact в номінації медична реабілітація.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: