Skip to content

Внаслідок ракетного удару по Дніпропетровській області повністю зруйновано великий елеватор

9 березня російські військові здійснили черговий ракетний удар по цивільним виробничим об’єктам групи компаній «Укрлендфармінг» у Дніпропетровській області. Внаслідок обстрілу постраждав 58-річний працівник підприємства, повідомляє «Наше Місто» з посиланням прес-службу компанії.

Виробнича інфраструктура елеватора повністю зруйнована. Це вже не перший випадок, коли окупанти цілеспрямовано знищують цивільні об’єкти, не маючи жодного стосунку до військової інфраструктури.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Масштаби руйнувань і сума збитків наразі оцінюються представниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, що в результаті війни “Укрлендфармінг” зазнав значної матеріальної шкоди, що станом на кінець 2023 року оцінювалась в суму близько $1 млрд. Зокрема, окупанти знищили найбільшу в Європі птахофабрику “Чорнобаївська” на Херсонщині, де загинули 4,5 мільйона голів птиці, а також інші птахофабрики в Миколаївській, Донецькій, Київській областях.

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти вночі обстріляли Нікопольський район з артилерії та дронів-камікадзе.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: