Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Вимушені переселенці знаходять роботу у медичних закладах Дніпра

Михайло Чернов

Дніпро прихистив майже 200 тисяч переселенців та надав людям  та надав їм можливість почати життя заново. Люди приїхали та продовжують прибувати до нашого міста з тимчасово окупованих регіонів або тих територій, де тривають бойові дії. Багато з вимушених переселенців – медики за фахом – знаходять роботу у закладах системи охорони здоров*я Дніпра. 

Лікарка пані Тетяна, невропатолог за профілем, двадцять років працювала лікарем в Маріуполі, очолювала відділення у великій лікарні. Зараз вона працює у консультативно-дорадчій поліклініці однієї з потужних лікарень на правому березі Дніпра та допомагає багатьом пацієнтам.

…Після початку ворожої агресії обставини склалися так, що пані Тетяна разом з чоловіком потрапила до Дніпра. Тут, на велике щастя, до подружжя невдовзі приєдналися діти, які з великими складнощами змогли виїхати з тимчасово окупованої території.

Пані Тетяна з вдячністю згадує, як у страшний момент початку війни, навесні 2022 року у Дніпрі майже незнайома людина запропонувала її родині прихисток – зручне житло на перший час. 

– У Дніпрі ми зустріли людей, які нам щиро допомагали, – розповідає вона.

Невдовзі Тетяні вдалося знайти роботу за фахом в поліклініці міської лікарні. Щодня на прийом до лікарки приходять близько 20 пацієнтів. Зараз серед них – багато військових, що отримали різноманітні поранення. В той час, коли ми завітали до  пані Тетяни, вона консультувала військовослужбовця Володимира.

Пані Тетяна зазначає: в дніпровській лікарні її зустріли дуже добре:

– Колектив – чудовий, дуже вдячна керівництву та усім моїм колегам! – каже вона.

Загалом зараз в  міських закладах охорони здоров*я працевлаштовано 347 вимушено переміщених осіб, повідомляють у Департаменті охорони здоров’я населення міської ради Дніпра. Зокрема, серед них – 127 лікарів, 138 фахівців середнього медичного персоналу, 53 співробітники молодшого медичного персоналу та 29 фахівців технічного персоналу.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: