Skip to content

У мерії Дніпра розповіли, хто має право на отримання адресної матеріальної допомоги від міста

Дніпрянам, які переживають скрутні часи, пропонується допомога у вигляді адресної матеріальної допомоги. Це стосується ситуацій, пов’язаних з хворобою, пожежею, стихійним лихом та іншими непередбаченими обставинами, з якими люди не можуть впоратися самостійно. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

Аліна Співакова, жителька Дніпра, днями подала заявку на отримання адресної матеріальної допомоги. Жінка висловлює щиру вдячність за можливість отримати таку необхідну підтримку.

Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР, зазначає, що адресна матеріальна допомога надається один раз на рік. Розмір допомоги визначається комісією з питань адресної матеріальної допомоги, яка діє при міській раді. Максимальна сума допомоги не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня поточного року.

«Протягом 2023 року 4 541 дніпрянин отримали матеріальну допомогу від міста на загальну суму 34 млн 273 тис. грн. Більшість цих коштів (99%) пішла на лікування та реабілітацію людей, 66 з яких отримали допомогу на лікування від наслідків ворожих ракетних обстрілів (на суму 1 млн 160 тис. грн.). З початку 2024 року вже 220 осіб отримали матеріальну допомогу на загальну суму 2 млн 342 тис. грн. Міська влада зазначає, що не потрібно поспішати з поданням заяв на початку року, адже кошти розподіляються пропорційно на кожен місяць. Пакет документів до заяви максимально простий. Це паспорт, ідентифікаційний код, доходи за останні три місяці. Якщо, наприклад, допомога на лікування, то медичну довідку, де вказано, чого саме потребує людина. Довідку про склад сімʼї ми з реєстру беремо самостійно», — зазначила Ірина Максименко. 

Щоб отримати матеріальну допомогу необхідно залишити заяву та документи у скриньці для звернень громадян за адресою: просп. Дмитра Яворницького, 75, 49000. Заяву та документи також можна надіслати поштою за вказаною адресою. Детальний перелік документів розміщений на сайті.

Раніше ми писали, як у Дніпрі відбувається реформа старшої школи.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: