Ірина Терехова багато років поспіль займалась розведенням кішок британської породи. Зараз в неї живе шість пухнастиків. Ось як поради стосовно їх годування вона поаідомила журналісту “Нашого міста”.
Перед багатьма власниками пухнастиків рано чи пізно постає проблема: чим їх годувати? Чи можна давати котам їжу зі свого столу – наприклад, ковбасу, сосиски чи паштет? Відповідь – категоричне «ні».
– Годування котів має бути збалансованим, – підкреслює Ірина Терехова. – Майте на увазі, що кішка – це хижак, який потребує декількох видів м’яса та кісткової складової. Так, про всяк випадок я завжди маю сухий корм. Але перевагу надаю сирому м’ясному годуванню. Тільки перед тим, як давати м’ясо киці, треба його заморозити, а потім розморозити, щоб запобігти потраплянню у її організм гельмінтів.
Дуже хороший варіант – робити завдяки м’ясорубці з великими дірками м’ясне асорті. Можна змішати яловичину, курятину, а також серце, печінку, шлунки та інші субпродукти. Підійдуть навіть перекручені курячі шиї.
– Зовсім необов’язково годувати котиків дороговартісною вирізкою або філе, – зазначає Ірина Терехова. – Можна витрачати не дуже багато грошей, але коти будуть почуватись добре. Точно значно краще, ніж якщо ви будете їх підгодовувавати супчиком або кашкою.
Фото автора та з відкритих джерел.
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня
Позначки: Головне, Новини Дніпра