Skip to content

У Дніпрі перевірили роботу станції, яка забезпечує водою правобережну частину міста

У Дніпрі перевірили роботу станції, яка забезпечує водою правобережну частину міста

У Дніпрі проінспектували Водопровідну насосну станцію, яка забезпечує водою правобережну частину міста. Черговий по місту перевірив роботу станції та  контроль якості питної води, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Загалом водопровідна насосна станція №5 приймає воду від Аульського водоводу та додатково її хлорує, а вже потім подає воду споживачам.

ВНС №5 призначена  для підтримання необхідного тиску води в  розподільчій  мережі. За добу станція перекачує приблизно 70 тис. м3 води. На станції працюють 10 співробітників, деякі з них працюють позмінно, цієї кількості працівників достатньо, щоб повністю обслуговувати станцію.

Згідно до п.4.13 ДСанПіН 2.2.4-171-10 контроль якості питної води, що надходить на станцію проводиться відомчими лабораторіями підприємства за мікробіологічними та органолептичними показниками.

Черговий по місту Юрій Рескаленко, головний інженер КП «Дніпроводоканал», зауважує, що згідно результатів аналізу питна вода повністю відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»

Також до складу станції входить машинна зала та 2 резервуари чистої води загальним обсягом 50 тис. м3  , які призначені  для зберігання питної води та регулювання ії подачі споживачам в період максимального водоразбору. Для знезараження питної води на стації ії дохлорують. Щогодини оператор хлораторної установки визначає наявність вільного хлору у воді на виході з резервуарів чистої води.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні дозволили проводити вакцинацію в аптеках: які умови.

Читайте також: На часі: чому Дніпро в останні роки активно позбувається радянських топонімів.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: