У Дніпрі працює найбільша мацепекарня України, яка щодня виготовляє 300 кілограмів маци. Цей традиційний єврейський хліб символізує день звільнення єврейського народу і на Песах заміняє хліб. Рецепт та спосіб приготування маци збереглися з часів першої появи страви 3000 років тому. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.
В Дніпрі знаходиться унікальне підприємство, де виготовляють традиційну єврейську мацу за рецептами предків та Тори. Історія маци сягає трьох тисяч років, і й досі вона відіграє важливу роль в єврейській культурі.
Для виготовлення маци використовується лише два інгредієнти: борошно та вода. Їх працівники підприємства здобувають самостійно: збирають пшеницю, перемелюють її на власному млині та беруть воду з артезіанської свердловини.
Процес приготування маци також має свої особливості.
Після завершення роботи з одним тістом, ретельно миють руки, інструменти та переходять до інших столів, поки попередні ретельно вимиваються. Це робиться для того, щоб залишки тіста не потрапили на нову порцію. Готова маца може зберігатися до 9 місяців.
Підприємство з виробництва маци було засновано понад 20 років тому і зараз ним керує вже третє покоління родини.
Дніпровська маца експортується до Південної Африки та Австралії, а також її можна придбати в Дніпрі.
Раніше ми писали, у Дніпрі організували незвичайне свято для 9-річної волонтерки, яка назбирала на пікап для ЗСУ.