Skip to content

Коли завершиться навчальний рік 2023-2024 у школах Дніпра

Коли завершиться навчальний рік 2023-2024 у школах Дніпра

Вже за декілька днів почнеться весна. Тож, не за горами й кінець навчального року. Більша його частина промайнула досить швидко, тому вже скоро школярі підуть на омріяні літні канікули. Коли завершиться навчальний рік у Дніпрі, – розповість «Наше Місто» з посиланням на департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Загалом, у департаменті гуманітарної політики зазначають, що навчальний рік триває не менше 175 днів. Тож для школярів навчання закінчиться наприкінці травня. І далі розпочнуться літні канікули – з 1 червня. Проте, учні випускних класів будуть навчатися трохи довше, адже їм потрібно готуватися до складання національного мультитесту.

«Усі, хто не у випускному класі (бо готуються до НМТ), попередньо йдуть на літні канікули з першого червня», – йдеться у дописі.

Окрім того, у департаменті додають, що навчання могло тривати і довше. Річ у тім, що за минулим досвідом у Дніпрі та у всій Україні готувалися до можливих блекаутів та карантинів. У такому випадку навчання могло би продовжитися й у червні. Але, на щастя, обійшлося без системних аварій в енергосистемі, довготривалих відключень електроенергії тощо.

Коли закінчиться навчальний рік в інших школах України

Початок навчального року 2023/2024 в Україні настав 1 вересня 2023 року. Його завершення заплановано на 28 червня 2024 року. Однак конкретні терміни та структура тривалості навчального року визначаються педагогічною радою кожної школи з урахуванням особливостей навчання.

Загалом, тривалість канікул у школах протягом навчального року не може бути менше 30 днів. Таким чином, саме школа самостійно приймає рішення щодо тривалості навчального періоду, включаючи дату його завершення, а також визначає конкретні дати канікул, проведення свята останнього дзвоника та інші необхідні події.

Нагадаємо, раніше ми писали про зміни у харчуванні дітей у школах Дніпра. Також журналісти з’ясували, що покласти у рюкзак школяра для перебування в укритті.

Читайте також: скільки коштує зібрати учнів до школи.

Категорія: Навчальний рік 2023/2024, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: