Site icon Наше Місто

Як у Дніпрі створювалася 128 бригада Сил територіальної оборони України

128 окрема бригада Сил територіальної оборони виникла відповідно до Закону України “Про основи національного спротиву” з 1 січня 2022 року. Її формування завершилося до 15 лютого 2022-го. Вона входить до складу Регіонального управління “Схід” та базується у місті Дніпро. 16 лютого 128-ма святкувала день народження, тож ми вирішили згадати історію створення бригади та розповісти про те, як Дніпро допомагає бійцям. Детальніше дивіться у відео«Наше місто».

26 лютого 2022 року був підписаний наказ про створення 128 бригади Сил територіальної оборони України у місті Дніпро. Посеред дня у центрі міста з’явилися оголошення про це, написані маркером на звичайному картоні з адресою точки збору. Протягом дня до бригади записалися перші 900 людей. Здебільшого це були мешканці міста.

Незабаром до неї доєдналися мешканці Луганщини, Херсонщини і Запорізької області, які змушені були кидати все і тікати з родинами від окупантів. За лічені дні бригада була сформована. У квітні 2022 року, перший підрозділ 128 бригади тероборони вступив у бій. Незабаром всі підрозділи бригади вийшли на передову і відзначились в операції звільнення Харківщини та в обороні Донеччини і на Запорізькому напрямку. Бригада отримала власний прапор, який з гордістю несе і донині.

Протягом 2-х років повномасштабної війни Дніпро активно допомагає 128 бригаді. Забезпечує воїнів необхідною технікою, автівками та оснащенням. Наше місто і досі залишається лідером серед українських міст з підтримки Сил оборони. Воїни 128 бригади зі свого боку дуже вдячні за допомогу.

Раніше ми писали, військові Дніпровської 128-ї бригади ТрО подякували дніпрянам за привітання з річницею та надану допомогу.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version