Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Вибухи на українській землі почули і за океаном: дніпрянка Оксана Баюл розповіла про підпримку України у США

Найвідоміші українці живуть у різних країнах світу. Багато років тому переїхала до США наша землячка Оксана Баюл, яка на Олімпіаді-1994 у Ліллехаммері здобула для України перше олімпійське «золото». З першого дня повномасштабного вторгнення дніпрянка палко підтримує свою Батьківщину. Про це спортсменка розповіла сайту «Наше місто».

Два роки тому наша землячка мешкала у Лас-Вегасі.

– Про напад путіна та можливу велику війну з Україною в Америці говорили давно, – розповідає журналісту «НМ» олімпійська чемпіонка. – Моя інтуїція підказувала, що станеться велике лихо, але я до останнього сподівалася на краще. У лютому 2022 року ми з сім’єю жили в Лас-Вегасі. Того дня я прийшла після тренування додому. Хворіли м’язи. Готувалася прийняти ванну. І тут пішли екстрені повідомлення, в яких постійно згадувалося прізвище російського президента: «путін, путін, путін». Говорили, що він розпочав проти України спеціальну військову операцію. “Що це?” – питаю у чоловіка. А він просто каже: “Це війна!”. Потім нам почали показувати, як бомблять українські міста, повідомили про величезну кількість біженців, запровадження комендантської години. Звісно, для мене це трагедія. У Дніпропетровську пройшло все моє дитинство. Це моє рідне місто на все життя. Тут жили мої мама, тато, бабуся, усі рідні. Сьогодні через два роки після початку великої війни в США по-різному ставляться до України. Але моя позиція тверда: винен той, хто розпочинає війну. путін почав цю війну. Він і винний! Тому я підтримувала і підтримую Україну чим тільки можу.

Нагадаємо, що ще навесні 2022-го знаменита дніпрянка організовувала за океаном акції на підтримку України та в телеетерах закликала Джо Байдена збільшити допомогу нашій країні.  

Раніше ми писали, про те, що Оксана Баюл виховуває 3-річну дочку.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: