Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ  У Дніпрі створили онлайн-мапу нових назв вулиць

Михайло Чернов

В Дніпрі нові назви отримали вже сотні вулиць. Таким чином місто крок за кроком позбавляється радянського та імперського спадку у публічному просторі, повідомляє “Наше місто”.

Для того, щоб розповісти мешканцям Дніпра про нові назви вулиць та проспектів, комунальне підприємство “Музей історії Дніпра” веде велику просвітницьку роботу. Так, на сайті Музею створено інтерактивну карту та наведено перелік нових назв вулиць, проспектів, провулків, розповів провідний науковий співробітник Музею Вадим Прокопов.

Завдяки  інтерактивній карті можна дізнатися про назви вулиць на певній локації. Також нові назви вулиць наведені в алфавітному порядку. Натиснувши на першу літеру певної назви, можна отримати коротку довідку про те, на честь кого ця вулиця або провулок отримала таке найменування.

Наразі у відповідному розділі на сайті Музею вже розміщено інформацію про 503 вулиці, робота триває, зазначає Вадим Прокопов. Цей цікавий проект виконується за грантові кошти за сприяння ЄС, наголошують у Музеї. 

Крім власне онлайн-мапи з новими назвами вулиць дослідники створили відеофільм, присвячений історії центрального проспекту нашого міста та розташованим неподалік вулицям. Також видали історичну брошуру “Козацькі витоки Дніпра”. Крім того, для усіх охочих мешканців, які цікавляться історією рідного міста, фахівці  Музею провели 9 науково-просвітницьких лекцій у різних районах Дніпра. 

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: