Skip to content

Комфорт і безпека: у Дніпрі попри війну в будинках продовжують оновлювати ліфти

Комфорт і безпека: у Дніпрі попри війну в будинках продовжують оновлювати ліфти

У Дніпрі продовжують піклуватися про комфорт та безпеку мешканців міста. Наразі тут відбувається ремонт підіймачів у будинках дніпрян. Торік у місті відремонтували ліфти у близько 300 будинках. На цей рік також є плани. Поки до кінця весни планують відремонтувати 30 ліфтів, – передає «Наше Місто».

Дніпро продовжує відновлення всіх ліфтів у місті, навіть у складних умовах воєнного часу. Мешканці міста періодично звертаються на гарячу лінію Дніпровської міської ради з проханнями відремонтувати старі ліфти. Тому у Дніпрі торік було відремонтовано близько трьохсот підіймачів. З них 18 ліфтів – замінено повністю.

Одна з мешканок Дніпра Кристина розповідає, що мешкає в будинку №4 на Запорізькому шосе протягом 36 років. Вона каже, що за цей час ліфт у їхньому під’їзді ніколи не був замінений на новий, лише проводилися ремонти для підтримки його роботи. Але старе обладнання часто ставало причиною неполадок. Жінка – матуся 3 дітей, тому безпека та комфорт для неї дуже важливі.

«Він постійно ламався, тож мені доводилось з трьома дітьми йти на вулицю з 5 поверху пішки. Діти в одній руці, дитячий візочок – у іншій. Тож, ми дуже зраділи коли побачили, що нам вже щось замінюють. Дякуємо за те, що відгукнулись», – ділиться Кристина.

Будинку, у якому мешкає жінка – понад 40 років. І за цей час підіймач так комплексно ще не ремонтували.

«Ми підтримували теперішній стан ліфта, але ж обладнання вже майже зносилось. Тут дійсно потрібен був ремонт аби людей не лишити без ліфта. Бо будинок має 16 поверхів. Тож нині наші бригади вже працюють тут два тижні, половину роботи вже виконали. Тут будемо замінювати нову енергоефективну лебідку, станцію керування, електропроводку та інші деталі. Роботи завершимо через два тижні», – розповів директор ліфтової організації Артем Резник.

Директор департаменту житлового господарства ДМР Сергій Файфер, який сьогодні є черговим по місту, розповів, що наразі у Дніпрі активно працюють над тим, аби у місті не залишилося не відремонтованих ліфтів.

«Ми міняємо всюди обладнання на сучасне, аби кожен мешканець мав змогу комфортно жити у своєму будинку. Ліфт, який нині ремонтує підрядник, ми додали до списку на цей рік після особистого прийому до міського голови Дніпра Бориса Філатова. Також реагуємо і на звернення мешканців на єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради. Поки що маємо плани на цей рік саме до кінця весни. До того часу плануємо відремонтувати 30 підіймачів. Далі – все залежатиме від фінансування, тож сподіваємось що зможемо охопити якомога більше ліфтів», – каже черговий по місту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Дніпрі в 2024 році планують встановити 150 нових ліфтів у будинках мешканців.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: