Skip to content

У Дніпрі пройшла міська акція пам’яті «Герої не вмирають»

У Дніпрі пройшла міська акція пам’яті «Герої не вмирають»

У Дніпрі у СШ №44 пройшла міська акція пам’яті «Герої не вмирають». Учасники освітнього процесу створили в закладі меморіальний простір. У ньому розміщені фотографії загиблих Героїв, підписані їхніми прізвищами та іменами. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

Також заздалегідь виготовили “янголів пам’яті”. Безпосередньо під час проведення акції учасники освітнього процесу розмістили янголів на меморіальній локації поряд із фотографіями. Головна локація акції була у шкільному музеї.  

Довідка про музей

Музей бойової слави КЗО «Спеціалізована школа № 44 природничо-медичного профілю» ДМР. був заснований 25 травня 1982 року.

Офіційно музей був зареєстрований  19 жовтня 2001, (свідоцтво № 03-134 управління освіти і науки облдержаміністрації), у  2022 році була завершена  реорганізація  музею. У 2023 році музей став переможцем Міського конкурсу-огляду музеїв при закладах загальної середньої освіти за напрямом: історичний музей та отримав сертифікат на здійснення  реекспозиції музею за підтримки департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради у 2024 р.

Експозиції музею поділені на 2 тематичні зони: Друга світова війна і російсько-українська війна. Про участь України у Другій світовій війні розповідається у  таких тематичних екскурсіях, як «Оборона Дніпропетровська 1941 року», «Звільнення Дніпропетровська 1943 р», «Герої живуть поруч». Про російсько-українську війну – «Вони захищають Батьківщину», «Армія нашої держави», «Міста-герої України» тощо.

Експозиція складається з 10724 експонатів: медалі, ордени та речі загиблих воїнів.

Наприклад, унікальними експонатами музею є газета «На боєвом посту» за 4 вересня 1941 року, де розповідається про оборону нашого міста, планшет льотчика штурмової авіації, бойові нагороди.

У музеї знаходиться шматок російського прапора, розірваного на Майдані на знак протесту проти свавілля влади, карта із зони АТО, військова рація з Бахмута.

Раніше ми писали, як живуть батьки Сергія Нігояна з Дніпропетровщини.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: