Skip to content

Червоний капелюх – талісман, що захищає і підіймає настрій: історія фельдшера-госпітальєра з ТрО Дніпра

Червоний капелюх – талісман, що захищає і підіймає настрій: історія фельдшера-госпітальєра з ТрО Дніпра

Олексій – фельдшер-госпітальєр екіпажу, який вивозить поранених з передової. Він навчається у медичному університеті і паралельно отримує практику в екстремальних умовах, – передає «Наше Місто».

Свій шлях у медицині Олексій розпочав з навчання у Київському медичному університеті. Під час пандемії COVID-19 хлопець був фельдшером медицини невідкладних станів. Там він отримав свій кумедний червоний капелюх, який в подальшому став головним талісманом Олексія.

Після роботи в екіпажі швидкої допомоги Олексій вирішив продовжувати отримати медичну практику. Тож, після початку повномасштабного вторгнення пішов допомагати воїнам на передовій, у складі 128-ї окремої бригади ТрО. Зараз Олексій закінчує останній курс у медичному університеті та вже пів року працює фельдшером-госпітальєром екіпажу. Його головна задача – вивозити поранених з передової.

Червоний капелюх, який хлопець отримав ще декілька років тому до війни, став важливим для Олексія – разом з ним медик проїхав вздовж лінії фронту від Оріхова і до Донецької області, де допомагав рятувати поранених бійців 128-ї окремої бригади. Олексій жартує, що цей капелюх додає йому додаткової броні, як магічні шоломи у комп’ютерних іграх.

Червоний капелюх – талісман, що захищає і підіймає настрій: історія фельдшера-госпітальєра з ТрО Дніпра

Під час роботи Олексій зі своїми колегами неодноразово потрапляв під артилерійські, мінометні і ракетні обстріли. Це складно витримати як фізично, так і психологічно. Але медик каже, що у нього занадто важлива справа – порятунок життя поранених. Тому нічого поганого з ним статися не може.

Наразі екіпаж Олексія завершує свою роботу, і тому хлопець повертається до Києва, аби готуватися до основного тесту у медичному університеті. Він прагне успішно пройти його і стати лікарем. Медики зі 128-ї бригади кажуть, що високо оцінили професійні навички Олексія у найскладніших умовах. А тому вони приймуть його у свою команду і як лікаря, і як фельдшера у випадку, якщо він не зможе пройти тест.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі пройшла міська акція пам’яті «Герої не вмирають». Також журналісти «НМ» дізнавалися, як живуть батьки Сергія Нігояна, Героя, що став один з Небесної Сотні.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: