Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі презентували фільм Алана Бадоєва «Довга доба»

Ксенія Куземко

У Дніпрі відбувся кінопоказ документального фільму “Довга доба” від українського режисера Алана Бадоєва. Стрічка створена з особистих хронік українців, які на власні мобільні телефони фіксували перші години та дні повномасштабної війни. Журналісти сайту «Наше місто» побували на показі і зафіксували найбільш цікаві моменти про цей фільм.

Завдяки цій стрічці глядачі мають змогу зануритись в атмосферу тих часів, побачити війну очима звичайних людей, відчути їхні емоції та переживання.

«До вашої уваги – документальний фільм “Довга доба”. Зараз ми презентуємо його українцям. Це фільм не про війну, це стрічка про наших людей, про єднання, яке зробило нас тими, ким ми є на сьогоднішній день. Це факт про нашу справжню історію, яку ніхто й ніколи не має права переписати», – розповів режисер Алан Бадоєв.

За його словами, ідея створення фільму виникла через три місяці повномасштабного вторгнення. Його розробляли 1,5 року, адже тільки рік пішов на відбір матеріалу. До створення кінострічки долучилися 12 тисяч українців, які фільмували російські злочини на свої телефони, аби світ міг побачити, що коїтися у 21 столітті та запам’ятати ціну, яку платить Україна за свободу.

Кадр з фільму “Довга доба”

«Стрічка створена з реальних кадрів, надісланих українцями. Ми не знімали нічого самі, а лише монтували отримані матеріали. Іноді, під час перегляду чергового файлу, ми не знали, чим закінчиться історія цієї людини. Іноді ми захоплювалися героєм, а потім дізнавалися, що він загинув», – зазначив режисер.

Зокрема, стрічка не лишила нікого байдужим. Чимало гостей після показу виходили з кінозали зі сльозами на очах.

Телевізійна прем’єра фільму “Довга Доба”відбудеться 24 лютого о 22:00, на другу річницю повномасштабного вторгнення, на  каналі “1+1 Україна”. Після прокату в Україні “Довга Доба” вирушить у міжнародну подорож, щоб голоси українців пролунали у всьому світі.

Раніше ми писали, у Дніпрі свою книгу презентував льотчик Володимир Кільченский.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: