Site icon Наше Місто

Як під час повномасштабної війни працює Дніпровський протезний завод

Як під час повномасштабної війни працює Дніпровський протезний завод

Після початку широкомасштабної війни багато людей постраждали в наслідок бойових дій. Серйозні травми отримують як цивільні, так і військові. Люди, які втратили кінцівки мають можливість повернути мобільність. Так, у Дніпрі безкоштовно виготовляють протези та проводять реабілітацію для українців, – передає «Наше Місто» з посиланням на Дніпро Оперативний.

Разом з технологічним прогресом, розвиваються і технології виготовлення протезів. Дніпро не відстає від цього, адже підтримка військових та цивільних є дуже важливою для міста та країни.

Загалом протезування в Україні є безкоштовним для усіх. Держава фінансує виготовлення якісних протезів з використанням напівфабрикатів від провідних світових виробників.

«Безкоштовне фінансування як для військових, так і для цивільних можливо завдяки державному фінансуванню. Існує гранична ціна, встановлена фондом, яка гарантує виготовлення якісних протезів з використанням напівфабрикатів від світових лідерів. Для первинного протезування за кордон взагалі не потрібно їхати, адже кокса (ред. – місце, де проводилась процедура) змінює свої об’єми протягом доби, тому важливо, щоб протез був виготовлений з урахуванням цих змін»,- зазначила Ірина Ткач, інженер-протезист з первинного протезування.

Так, у Дніпрі працює підприємство Дніпро.протез, яке створює індивідуальні протези високої якості для кожного, хто цього потребує. Один з військових, який звернувся за допомогою – Олександр. Він втратив обидві кінцівки на війні. Після цього протягом тривалого часу намагався знайти кваліфікованих фахівців, які б допомогти йому відновити мобільність та повернутися до звичайного життя.

Чоловік каже, що спочатку приїздив до Америки і протезувався у місті Сільвер Спрінг, штату Мериленд. За словами Олександра, після протезування повернувся в Україну, але ходив ще погано.

«Потім я шукав, хто може обслуговувати та зробити мені нові куті приймачі. Я був в 6 містах, але знайшов тільки тут, у Дніпрі. Мені зробили повністю нові чаші, укомплектували повністю під мене, переналаштували під ці чаші набагато краще ніж в Америці, – ділиться військовим.

Після того, як пацієнтам виготовили індивідуальні протези, необхідно пройти реабілітаці, аби пристосуватися до змін. Реабілітаційний центр у Дніпрі за час повномасштабної війни допоміг адаптуватися вже 1000 людям.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі навчилися виготовляти кістки для відновлення функцій щелепи.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version