Site icon Наше Місто

З супермаркету чи авторський шедевр: скільки коштує торт на дитячий день народження у Дніпрі

Дніпрянка пані Юлія на ногах вже з 7 ранку. Саме у цей час починається робота кав’ярні, яка є сімейним бізнесом. У першу чергу випікається все, що з листкового тіста – це найбільш ходова продукція кав’ярні “Марципан”, що розташована у спальному районі Дніпра. А потім майстрині починають виготовляти торти і у тому числі на замовлення. Це дуже кропітка робота, адже торт із складним святковим оформленням лише з’їдається швидко, а на його виготовлення йде кілька днів. За скільки у Дніпрі можна придбати торт на день народження, розбирався кореспондент “Нашого міста”.

Все більше дніпрян замовляють на день народження яскраві та складні в оформленні торти, залишаючи без уваги продукцію, яку пропонують супермаркети. Втім у Дніпрі на свято можна купити торти на будь-який смак та ціну. 

Торт на замовлення

До дня народження торт з оформленням – це від 600 грн за кілограм. Якщо це стандартний торт – вони теж гарні, то це від 360 грн за кіло, – розповідає співвласниця кав’ярні “Марципан” Юлія.

Краще, щоб клієнти робили замовлення за 4 дні, адже для складного оформлення треба замовляти друк цукрових картинок та топери. 

Цукрові картинки та топери  накладаються на мастику та повинні щонайменше добу  підсихати. Торт випікаємо за день, він повинен вистоятися та пропитатися у формі. Потім він оформляється, – пояснює Юлія.

За її словами, замовлення на святкові торти завжди є. Люди як святкували дні народження, так і святкують. До того ж торт є чудовим подарунком.

На ціну торта впливають продукти, з яких він приготовлений. Найдешевші зроблені на штучних порошках.

Коли ми відкривалися, то нам пропонували здешевлювати виробництво. Наприклад, робити мафіни на порошках. Ми відмовилися від цього шляху. Також нам пропонували використовувати замість яєць сухий білок – альбумін. Він дешевше, але це все штучні порошки. Ми їх не використовуємо, – каже Юлія.

Жінка розповідає, що для торта дуже важлива якість молочної продукції. 

Ми вибірково до продуктів ставимося – намагаємося використовувати натуральні. Ось наприклад, не всі вершки нам підходять, деякі можуть гірчити. Ми не використовуємо креми на штучних порошках, усі креми ми варимо. Якщо це сирно-вершковий крем, то він з сиру та вершків. Медовик у нас із справжнього меду. Також ми випікаємо все за домашніми рецептами, – додає власниця кав’ярні.

Торт-шедевр створював п’ять днів

Не використовує штучних інгредієнтів у своїх тортах відомий дніпровський кондитер Дмитро Нікіфоренко. Він надає перевагу чистим продуктам – яйцям, борошну, цукру, сметані, сиру, вершкам. Його найдорожчий торт на дитячий день народження коштував 18 тисяч гривень. Але це був справжній шедевр.

Найдорожчий торт у мене був нещодавно – його тема Фіксики та Щенячий патруль. Цей торт я робив п’ять днів. Він обійшовся замовнику у 18 тисяч гривень. Там було багато ліплення, багато фігурок,капкейки, пряники. Торт складний. В середньому торт збирається за добу, за умови того, що коржи вже випечені, – каже кондитер.

Ціна торта  залежить від його складності. Багато хто з кондитерів вказують окремо ціну за кілограм торта та окремо за оформлення та  декор. У мене ціна одразу на готовую продукцію з оформленням та декором – от 900 до 1300 гривень за кг, – розповідає Дмитро.

Його торти знають не лише у Дніпрі, а й у інших містах України. Шедеври часто прямують до замовників на поїздах. 

Що пропонують у супермаркетах

Бюджетні торти на день народження у Дніпрі можна придбати у будь-якому супермаркеті та магазинах “Рошен”.

Наприклад у “Варусі” торти продають на вагу. Ціна стартує від 230 грн за кілограм. Ще більш бюджетний варіант – у АТБ. Тут можна купити цей десерт за ціну від 180 грн за одиницю.

Найдорожчий у світі 

Відомо, що найдорожчий торт у світі коштував 35 мільйонів доларів. Він називався “Піратська фантазія” та був виготовлений у  Шрі-Ланці. Десерт виглядав як піратський корабель і став найдорожчим у світі завдяки прикрасі з дорогоцінних сапфірів. Відомі інгредієнти кондитерського шедевру. Серед них мигдальне печиво, білий шоколад, запечений сир, ананас, ягоди, горіхи, розмарин і гарбуз.

Нагадаємо, раніше ми писали, що кондитер з Дніпра створив торти у вигляді вантажівок.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version