Skip to content

Що потрібно для вступу до ліцею у Дніпрі: перелік необхідних документів

Ліцей №111 надає своїм 240 учням можливість обирати один із чотирьох профілів поглибленої підготовки. Це дозволяє кожному школяру зосередитися на вивченні предметів, які відповідають його інтересам та майбутнім планам. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Рік тому наш заклад отримав статус ліцею, що стало для нас новим викликом. Згідно з вимогами, ліцей має пропонувати учням не менше 4-х профілів, адже це дає їм можливість обирати напрямок навчання, який відповідає їхнім інтересам та майбутнім планам. Для нас, як для закладу, це стало певною перевіркою, адже одним із найскладніших завдань було пошук кваліфікованих кадрів. Однак, завдяки наполегливій праці та згуртованості колективу, ми успішно впоралися з цим викликом. Наразі наш ліцей пропонує учням 4 профілі: математичний, філологічний, суспільно-гуманітарний, природничо-математичний», – розповіла Світлана Горбачова, директорка ліцею № 111.

У Дніпрі 47 ліцеїв. Вони створені у кожному районі міста. Вступати до ліцеїв школярі можуть після дев’ятого класу.

«У Дніпрі налічується 47 ліцеїв, 5 з яких мають наукове спрямування: ліцей інформаційних технологій, українсько-американський ліцей, фінансово-економічний ліцей, хіміко-екологічний ліцей, міський юридичний ліцей. Вступ до цих ліцеїв здійснюється на конкурсній основі. Решта ліцеїв мають профільні класи, де основний акцент робиться на викладанні предметів, необхідних для складання Національного мультипредметного тесту (НМТ). Це дозволяє учням краще підготуватися до вступу до вищих навчальних закладів», – розповіла Світлана Клявченко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Детальну інформацію про спеціалізації, профілі та адреси ліцеїв у Дніпрі можна знайти за наступними посиланнями:

Перелік документів для вступу:

  • Заява про зарахування до закладу освіти. Подається особисто одним із батьків дитини (чи повнолітньою особою) з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника.
  • Копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти. Під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа.
  • Оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».
  • Оригінал або копія відповідного документа про освіту (за наявності): свідоцтво про здобуття базової середньої освіти та особова справа учня.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: