Site icon Наше Місто

Пандус, ліфт, шрифт Брайля: як у Дніпрі облаштували Прозорий офіс для осіб з інвалідністю

Наприкінці минулого року у Дніпрі відкрили Прозорий офіс. Він став одним з найбільших осередків надання соціальних та адміністративних послуг у місті. Наскільки він є доступним для всіх верств населення, включаючи людей з інвалідністю, дізнавались журналісти «Наше місто».

Перед входом до будівлі Прозорого офісу вмонтовано тактильну плитку для орієнтування осіб з вадами зору. Облаштовано пандус для маломобільної групи населення. Є кнопка виклику, після натиску – виходить співробітник офісу і пропонує допомогу. До речі, двері відчиняються автоматично.

«Для осіб з інвалідністю створено всі умови для безперешкодного доступу. Вхід до будівлі обладнано зручним пандусом. У приміщеннях встановлено таблички зі шрифтом Брайля. Для осіб з інвалідністю встановлено спеціальний ліфт, в який можна заїхати на візочку. Більш того, є підйомники, які допоможуть дістатися до цокольного поверху. Вбиральні також пристосовані для маломобільної групи населення», -сказала заступниця начальника Лівобережного управління соціального захисту населення ДМР Людмила Остапенко.

Нагадаємо, для обслуговування людей з захворюваннями органів слуху Прозорий офіс обладнаний спеціальними пристроями – планшетами із встановленим програмним комплексом «Connect pro», з яких людина може зателефонувати до кол-центру, де працюють перекладачі жестової мови.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version