Site icon Наше Місто

Для зручного пересування містян. Дніпро крок за кроком стає доступним для всіх

В нашому місті влада та профільні муніципальні служби роблять особливий акцент на створення безбар’єрного простору, повідомляє “Наше місто”.

Це вкрай важливо та актуально, адже наразі 25 тисяч дорослих та дітей у Дніпрі мають інвалідність, майже третина мешканців міста – люди похилого віку.

Саме для того, щоб місто  крок за кроком стало комфортнішим для усіх мешканців, депутати міської ради Дніпра нещодавно  ухвалили Програму створення безбар’єрного простору, яка зробить більш комплексними усі зусилля профільних служб в цьому напрямку.

Варто зазначити, що вже зроблено багато для того, щоб місто справді було безбар’єрним. Зокрема, під час ремонтів доріг, тротуарів влаштовуються пониження – для зручного заїзду на тротуар. Це важливо для людей, які пересуваються на колісних кріслах, а також для батьків з дитячими візочками.

Міські служби влаштовують такі пониження на численних вулицях з інтенсивним рухом, як в центральних, так і у віддалених від центру районах. Зокрема, лише за останній час під час ремонтів дорожнього покриття та встановлення бордюрів були влаштовані пониження  на вулицях Воскресенська, Половицька, Князя Володимира Великого, Архітектора Олега Петрова,  Володимира Антоновича, Високовольтна, Батумська,  Богдана Хмельницького та багатьох інших.

У парках, скверах, інших публічних просторах міста Дніпра, які були оновлені та відкриті останнім часом, обов’язково облаштовують зручні спуски/заїзди, пандуси для комфортного пересування громадян з обмеженими можливостями.

Зокрема, зручності облаштовані у таких популярних місця відпочинку дніпрян, як модернізована Успенська площа, парк “Зелений Гай”, сквер “Прибережний”, парк ім.Писаржевського, сквер ім.Олексія Хільского (колишній сквер Слобожанський на лівому березі міста) та ін. Також на доріжках в цих парках та скверах укладено тактильну плитку для осіб з вадами зору.

Приміром, на нещодавно оновленій Успенській площі, яка вже стала справжньою перлиною центральної частини міста, облаштовано зручний вхід з пониженням бордюра, укладено тактильну плитку для зручності людей зі слабким зором, встановлено вбиральні, облаштовані в т.ч. для потреб осіб з інвалідністю.

В парку “Зелений Гай” обидва входи – з боку вул.Криворізької та з боку пр.Поля – облаштовані пандусами з поручнями для зручного пересування. Також в цьому популярному місці встановлена комфортна вбиральня, призначена в т.ч. для осіб з інвалідністю.

В парку ім.Писаржевського на доріжках укладено тактильну плитку. Також на входах в цю красиву локацію – з боку пр.Поля та з боку пр.Б.Хмельницького – облаштовані зручні пониження бордюрного каменю.

На лівому березі Дніпра, в популярному серед мешканців сквері ім.Олексія Хільского (раніше – сквер Слобожанський) також зроблено пониження на вході, наявна тактильна плитка, є вбиральня, зручна в т.ч. для людей з особливими потребами.

Влітку минулого року на сходах  в парку ім.Т.Шевченка (біля колишнього ресторану “Маяк”) профільні міські служби влаштували зручні для людей поручні. Адже, відповідно до нормативів, сходи шириною 3.5 та більше метрів  повинні мати поручні посередині.

Зазначимо, що в усіх проєктах реконструкцій парків (зокрема, центральних – Лазаря Глоби та ім.Тараса Шевченка) на майбутнє обов’язково передбачені елементи благоустрою для комфорту людей з особливими потребами. Втім, через повномасштабну війну ці проєкти поки що поставлені на паузу.

Фото Валерія Кравченко

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version