Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Безбар’єрність у Дніпрі: як возить маломобільних городян міський транспорт

Десятки тисяч дніпрян – люди з інвалідністю. Пересуватися містом маломобільним дніпрянам у звичайних тролейбусах та автобусах проблематично. Тому у Дніпрі транспортну інфраструктуру розвивають за стандартами безбар’єрності та інклюзивності. Це і облаштування сучасних комплексів зупинки, і оновлення рухомого складу. Про це повідомляє сайт «Наше місто».

Для потреб маломобільних громадян низькопідлогові тролейбуси. Їхній рух можна відстежувати у реальному часі.

– У Дніпрі 97 тролейбусів пристосовані для перевезення маломобільних груп населення, – розповідає Іван Васючков, спеціаліст сектору контролю та моніторингу департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради. – Побачити рухомий склад, пристосований для перевезень маломобільних груп населення, можна на лінії мобільного додатку «Д-транспорт». Потрібно використовувати спеціальний фільтр – і на карті відобразяться лише низькопідлогові тролейбуси. Їхній рух можна відстежувати у реальному часі.

Крім того, в  Дніпрі – Усі нові зупинкові комплекси у Дніпрі будуються на основі потреб маломобільних груп населення, – зазначає Іван Васючков. – На сьогоднішній день у місті таких – 212. На кожному вкладено тактильну плитку та передбачено місце для візків. Деякі зупинки ще обладнані пандусами.

Нагадаємо, шо 31січня депутати міськради затвердили Програму створення безбар’єрного простору 2024-2028 років.

Вона передбачає збільшення кількості низькопідлогового транспорту протягом найближчої п’ятирічки.

Раніше  ми писали про те як у Дніпрі: як людям з інвалідністю замовити безкоштовну поїздку.

Категорія: Влада, Влада, Новини Дніпра, Новини Дніпра, Тема дня, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: