Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ День всіх закоханих у Дніпрі: куди піти 14 лютого

День усіх закоханих – романтичне та вже звичне свято і для українців. Як цікаво провести цей день у Дніпрі та куди варто піти, дізнавались журналісти «Нашого Місто».

Безкоштовна екскурсія “НА КРИЛАХ АМУРА”


Протягом заходу дізнаємось легенди про почуття, зазирнемо у життя історичних постатей та побачимо надзвичайні будівлі, які і досі прикрашають наше місто.

Гідеса: Марина Рябова Закохую у Дніпро

Де і коли: 12:00 ЗАПИС ЗА ТЕЛЕФОНОМ +380676026090

Відкриття виставки “Дмитро та Серафима Яворницькі: історія подружжя у листах та світлинах”.


У День всіх закоханих відвідувачі Будинку-музею мають унікальну можливість зануритись в таємниці особистого та подружнього життя господаря Садиби – Дмитра Івановича Яворницького. О 14:00 відбудеться відкриття виставки: “Дмитро та Серафима Яворницькі: історія подружжя у листах та світлинах”.

Де і коли: 14:00, Садиба Дмитра Яворницького, Вхід вільний.

Лекція М.Кавуна Пізній Амур: історія знайомства та подружнього життя Дмитра та Серафими Яворницьких .

Всі гості Будинку-музею мають унікальну можливість зануритись в таємниці особистого та подружнього життя господаря Садиби – Дмитра Івановича Яворницького. Запрошуємо гостей на традиційний лекторій. Тема лекції: “Пізній Амур: історія знайомства та подружнього життя Дмитра та Серафими Яворницьких “. Лектор – Максим Кавун, завідувач відділу, кандидат історичних наук.

Де і коли: 16:00, Садиба Дмитра Яворницького

Вартість квитка – 60 грн.

Інформація за тел.: (097) 522-65-27.

ЗВАБЛИВІ 1920-ТІ: відверта балачка.

Творчі експерименти, пошуки форм і сенсів в українській поезії 20-х років минулого століття вражають буйством барв і художніх засобів, граничною прямотою у темах і багатозначністю, пікантністю вибраної лексики. Українські двадцяті – часи, коли література набула нових повногрудих потужних голосів, які заспівали не знаної досі мелодії.

Нумо знайомитися ближче із таємничими, бунтівними, буремними й звабливими 1920-ми під час відвертої балачки в музеї «Літературне Придніпров’я».

Для вас звучатиме поезія Валер’яна Поліщука, Аркадія Казки, Майка Йогансена, Бориса Тенети, Євгена Плужника, Михайля Семенка та інших авторів, прозові уривки з творів Валер’яна Підмогильного, Олеся Донченка, Григорія Косинки тощо.

Пікантна тема потребує вікових обмежень 16+.

Де  і коли: 16:00, музей «Літературне Придніпров’я», Вартість квитка: дорослий – 60 грн, учнівський – 30 грн.

Майстерня Святого Валентина, майстер-клас для закоханих

Думаєте, як провести День св. Валентина? Проведіть цей день разом у гончарній майстерні!

На Вас чекає захоплюючий майстер-клас, під час якого ви створите свій власний виріб за гончарним кругом. Це може бути чашка, тарілка, симпатичний горщик або фігурка – обирати вам. А на останок – чай з печивом і тепла атмосфера, які зроблять ваш вечір незабутнім.

Де і коли: 16:00, Майстерня знаходиться на пр-ті Лесі Українки (стара назва пр-т Пушкіна), в пятницю перед майстер-класом серед учасників створюємо групу в вайбер куди прописуємо всю інформацію по зустрічі. ВАРТІСТЬ – 450 грн

Додатково оплачується обжиг: 100 грн бісквітний, 150 грн глазурний (щоб зробити глазурний треба спочатку зробити бісквітний)

Тривалість залежить від того на скільки швидко ви зробите свій виріб (орієнтовно 1-1,5 години).

Мінігрупи до 4-х учасників. Попередній запис ОБОВ’ЯЗКОВИЙ!

“Вся справа в капелюсі…”

В рамках проєкту “День закоханих в музеї” на вас чекає цікавий, інтерактивний і захоплюючий захід “Вся справа в капелюсі…”

В цей день можна запросити свою кохану людину до нашого музею, щоб почути та побачити про: неймовірну історію капелюхів, про яку не можна мовчати; інтерактив (конкурси з призами), від якого захоплює дух і хочеться грати ще й ще; заняття з підписання музейної валентинки, яку не придбаєш в Інтернеті чи в магазині. Ексклюзивно для наших відвідувачів; і ще деякі несподіванки та маленькі приємності…. І саме головне: ви зможете почути живу музику. Для вас зіграє Оксана Ващенко (тромбон).

Де і коли: 17:30 та 18:30, Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького І саме цього дня квитки будуть коштувати всього:

  • 50 грн — студентський
  • 100 грн — дорослий.

ОБОВ’ЯЗКОВА реєстрація за телефон: 067-447-7014 P.S. Всі, хто прийдуть саме в капелюсі (не в звичайній шапці) – отримає від музею невеличкий презен

“Історії кохання Вадима Сідура”


Пропонуємо вам поринути у світ особистих переживань геніального скульптора Вадима Сідура!
Запрошуємо вас дізнатися пристрасні та ніжні історії закоханості та любові, а головне – як кохання перемагає смерть у творчості митця. () Музей Вадима Сідура. Дніпро.

Де і коли: 17:00, Музей знаходиться за адресою: вул. Троїцька, 1. НВК №33 Маріїнська багатопрофільна гімназія.

Вхід – вільний за обов’язковою попередньою реєстрацією за посиланням

Телефон для довідок: 095 294 0009

КОШЕРНА Менора: ЕКСКУРСІЯ + КОШЕРНА ВЕЧЕРЯ

Мезуза – знак єврейського будинку, який розташований біля входу у кожне приміщення та кожну кімнату центру. Також Ви дізнаєтесь як пов’язані кулінарні особливості єврейської кухні з релігійними звичаями і обмеженнями під назвою кашрут. Наприкінці нашої дивовижної подорожі ми завітаємо до сучасного HUMMUS BAR, де нас пригощатимуть популярними та найсмачнішими стравами кошерної кухні.

Давайте разом відправимося в захоплюючу подорож та відкриємо для себе таємниці кошерного життя!

Де і коли: 17:00 Захід триватиме приблизно 1,5 – 2 години. Кількість місць обмежено.

Зустріч групи біля входу до Менори з боку вулиці Шолом-Алейхема (адреса: вул. Шолом-Алейхема, 4/26)

Вартість: 650 грн. Попередній запис на екскурсію (обов’язково) за телефоном: 096-925-62-79 (Леся) або через Viber

«Побачення в кіно. У музеї» Музей історії Дніпра

Де і коли: 18:00, Музей історії Дніпра вартість 300 грн

“КОХАННЯ В СТИЛІ БАРОКО” (Музична комедія- фарс на 2 дії). МОЛОДІЖНИЙ театр

«Немає повісті сумнішої у світі, ніж чоловік, що втрапив у кохання сіті…» «Кохання в стилі Бароко» – це музичне видовищне дійство, що вбирає в себе елементи драматичного кохання, мистецтва барокової епохи та веселощів фарсу, де герої шукають свою істинну сутність та підкорюють серця глядачів.
У маєтку бешкетника і гульвіси графа, де кожен день – справжнє шоу незабутніх витівок, де панують безкінечні вибрики та жарти, розгортається кругообіг подій музичної комедії з елементами фарсу. Проте, весела атмосфера стикається з несподіваною “страшною” звісткою – до маєтку їде наречена, яка була обіцяна Графу батьками ще десять років тому.

Із заколотницькою вдачею та важким характером, граф зовсім не готовий до втрати своєї волі. Але якщо він не одружиться на Оляні, то позбудеться спадщини згідно родинного заповіту. Завдяки плану, що мішається з елементами жартів, граф переодягається у свого безтурботного псаря, щоб уникнути зобов’язань. Проте, кохання та несподівані оберти долі переплітають життя героїв вистави.
Чи вдасться графу зберегти холостяцьку незалежність і в той же час, не позбутися спадщини? Та чи не має Оляна власних секретів? Про це ви дізнаєтесь на виставі «Кохання в стилі Бароко».

Де і коли: 18:00, Дніпропетровський академічний молодіжний театр квситки від 250 грн

ТАНГО ДЛЯ ТРЬОХ – комедія на 2 дії

Зірки Українського театру у виставі “ТАНГО ДЛЯ ТРЬОХ” за пʼєсою світового комедіографа Альдо Ніколаі!
Фатальна та пристрасна жінка може провести чоловіка через всі кола щастя (або пекла!).

Її партер по сцені #БРУНО – улюбленець глядача Дмитро Лалєнков, грає мужчину, який згодний майже на все! Але у фатальної жінки є чоловік – виважений та розсудливий #МАРІО у виконанні народного артиста України Остапа Ступки. Чим завершиться цей сценічний трилер дізнаються тільки глядачі!

Де і коли: 18:00, Драміком

“CARMEN&JOSE” (Сучасний балет на 2 дії)

Під гарячим сонцем Іспанії траплялися різні історії – кипіння пристрастей в такому кліматі майже неминуче, проте є одна, яка назавжди підкорила серця та уми театралів усього світу – це історія фатальної красуні Кармен. Сюжет цей з категорії вічних, часу непідвладних, історія Кармен і Хозе цілком актуальна і в сьогоднішніх реаліях. Автор лібрето вистави Дмитро Омельченко привніс в свій балет драматичне напруження сучасності з її динамікою, ритмами, тендітною красою. Стилістика вистави багатогранна. Переважає в ній жанр трилера, з бурею почуттів, що не виключає елементів шоу, вар’єте. Хореографію відрізняє природний синтез класики, вільного танцю, модерну.

Де і коли: 18:00, Дніпровський академічний театр опери та балету

L`AMOUR. LOVE. AMORE

Чи пам’ятаєте ви перший поцілунок зі своєю другою половинкою? Той зворушливий момент, який досі згадується з тремтінням в руках. Або перше побачення, на яке збирались цілий день, думали про що говорити, як пожартувати та, звичайно, що вдягнути? Іноді в стрімкому повсякденні ми забуваємо сказати тій, своїй людині, чому він/вона особливі й важливі для нас.

Цей концерт – ідеальна можливість висловити свою любов і ніжність до коханої людини, або перший раз зізнатися в особливому почутті. Або просто разом незабутньо провести вечір, слухаючи улюблені композиції про кохання.

Призначте побачення заздалегідь, на Воскресенській 6, у холі справжнього храму Її Величності «МУЗИКИ», з філіжанкою духмяної кави та відвертим діалогом….

Де і коли: 19:00, Дніпропетровська філармонія квитки від 150 грн

LOVE IS… ВЕЧІР САУНДТРЕКІВ

День закоханих — головне свято любові та романтики… Ви маєте чудову нагоду провести цей романтичний вечір з коханою людиною у величному залі «Menorah Grand Hall»,\ одному із найбільших та найкрасивіших залів в Україні!

Ви почуєте розкішні саундтреки до знакових фільмів: 1+1 (Intouchables),Titanic, A star is born, Bodyquard, Harry Potter, Scent of a Woman, La la Land, Sherlock, Friends, Star wars, Forrest Gump, Pirates of the Caribbean та інше.

У виконанні вже добре знайомого вам Струнного квартету SVITLOMUSIC та поринути в незабутню атмосферу світового кіно, закоханості та приємних спогадів!

Де і коли: 19:00, Менора Гранд Холл Вартість квитків від 290 грн.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: