Site icon Наше Місто

Весняні канікули в Україні та Дніпрі 2024: коли розпочнуться і скільки триватимуть  

Хоча війна змусила подовжити навчальний рік, весняні канікули залишаються запланованими. Вже наступного місяця на школярів чекає тиждень відпочинку. Коли розпочнуться весняні канікули в Україні та Дніпрі – читайте в матеріалі «Наше місто».

Столичні школярі відпочиватимуть з 25-го по 31 березня 2024. У Житомирі канікули мають розпочатися з 23 березня та триватимуть до 31 березня.

У Дніпрі весняні канікули триватимуть тиждень з 25 до 31 березня 2024 року.

Рекомендованого Міносвіти графіку також планують дотримуватися в школах Харкова, Черкас, Полтавщини.

Чому графік канікул може відрізнятися

Міністерство освіти та науки України надає лише рекомендації щодо графіку весняних канікул. Кожна школа має право самостійно визначати дати відпочинку, адже саме заклади освіти відповідають за структуру освітнього процесу. При цьому вони повинні врахувати час, який відведений на освітню програму, а також особливості регіону, в якому знаходиться школа.

Це пов’язано з тим, що законом “Про повну загальну середню освіту” встановлено мінімальну тривалість канікул протягом навчального року – не менше 30 календарних днів. Школи мають право розподіляти цю кількість днів на канікули протягом року, враховуючи особливості регіону та освітньої програми.

Таким чином, дати весняних канікул можуть відрізнятися в різних школах.

Раніше ми писали, близько 3 тис. школярів Дніпра перейшли на дистанційку через нічні обстріли.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version