Skip to content

Могла статись трагедія: медики врятували дитину, яка проковтнула одразу 20 магнітів

Ксенія Куземко

Хірурги лікарні “Охматдит” успішно прооперували дитину, яка проковтнула 20 магнітів. Під час операції медики виявили у дитини 5 отворів в черевній порожнині. Про це повідомляє пресслужба лікарні, пише «Наше місто».

До лікарів звернулися стурбовані батьки, адже їхня дитина скаржилась на сильний біль у животі. На рентгенівському знімку лікарі одразу ж виявив проблему: у травному каналі дитини знаходилась група сторонніх тіл. Їх вдалося ідентифікувати як деталі магнітного конструктора – 20 магнітів, що розташовувались у різних частинах шлунково-кишкового тракту.

Затримка з операцією могла б серйозно погіршити його стан. Магніти, що знаходяться в організмі, притягуються один до одного, защемлюючи тканини. Це може призвести до некрозу (омертвіння), перфорації (розриву) органів, непрохідності кишечника та інших серйозних проблем.

Перший магніт та 18 інших елементів вдалося витягти за допомогою спеціального ланцюжка через рот дитини у відділенні ендоскопії. Один магніт залишився в шлунку, тому його довелося видаляти хірургічним шляхом.

Під час операції було виявлено 5 перфоративних отворів (розривів) у черевній порожнині дитини, а також останній елемент конструктора, який вона проковтнула. Хірурги закрили всі отвори та видалили магніт.

Зараз хлопчик проходить курс лікування та реабілітації після операції з видалення магніту. Медики застерігають, що подібні випадки можуть мати трагічні наслідки.

Раніше ми писали, на Дніпропетровщині медики врятували чоловіка, який відморозив пальці та вирішив сам себе прооперувати.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: