Site icon Наше Місто

В Україні зростає захворюваність на «свинячий» грип

В Україні зростає рівень захворюваності на грип, в деяких регіонах епідпоріг вже перевищено. Про це повідомила доктор медичних наук, професорка Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Алла Мироненко в ефірі “Українського радіо”, пише «Наше місто».

За її словами, в поточному епідсезоні серед госпіталізованих пацієнтів та дітей переважає грип. Що стосується коронавірусу, то він протягом цього часу адаптувався до людської популяції. Це призвело до того, що значно менша кількість людей потребує госпіталізації.

“Якщо говорити загалом по країні, то зараз реєструється вже перевищення епідемічного порогу. В деяких областях досить високий рівень захворюваності –  це Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Чернівецька області. В деяких – середній рівень захворюваності. У східних областях менший рівень захворюваності”, – зазначила експерт.

В Україні на даний момент домінує підтип вірусу грипу A/H1N1. Вірус H3N2 також присутній, але його частка значно менша. Віруси грипу B також циркулюють, але зазвичай вони з’являються наприкінці епідемії.

Особливістю вірусу грипу A/H1N1, також відомого як “свинячий” або пандемічний грип, є те, що він частіше вражає молоді вікові групи.

Раніше ми писали, як підтримати імунітет завдяки правильному харчуванню.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version