Site icon Наше Місто

У Дніпрі зросла захворюваність на грип і коронавірус: чи підуть школярі на карантин

У Дніпрі стрімко росте захворюваність на грип та коронавірус. Лише за минулий тиждень кількість хворих збільшилась на 11%. Про це повідомила лікар-епідеміолог ВСП «Дніпровський районний відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Марина Северин.

«У період з 2 по 8 лютого у Дніпрі на ГРВІ захворіло 4530 людей. Лабораторно підтверджено 150 випадків. З них 41% – діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність зросла на 11%, в тому числі серед дорослого населення на 13%, серед дітей – на 7%. У період з 2 по 8 лютого госпіталізовано 167 осіб, хворих на грип, ГРВІ та Ковід-19, що на 42% більше, ніж за попередній тиждень. Переважно це діти (67%)», – сказала Марина Северин.

За її словами, ситуація по місту не перевищує епідемічні показники. У той же час, серед школярів зростає захворюваність. Але навіть якщо рівень перетне граничну межу, карантин учням не загрожує, сказала лікар-епідеміолог.

«Ми обговорювали це з Департаментом освіти. Якщо зараз діти навчаються у змішаній формі, то у випадку перевищення епідпорогу вони перейдуть на онлайн навчання», – повідомила лікар-епідеміолог ВСП «Дніпровський районний відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб».

Медики наголошують, що найдієвіший спосіб попередження захворюваності – вакцинація. Щеплення від Ковіду безкоштовне, а вакцину від грипу можна придбати в аптеках міста.

«Щепитися можна в усіх центрах ПМСД Дніпра. Кожен охочий може звернутися, незалежно від місця, де він уклав декларацію. Варто врахувати, що вакцинація від грипу не захищає від коронавірусної хвороби і навпаки. Тож для того, щоб не захворіти, треба вакцинуватися від грипу і поновити захист від ковіду», – повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко.

Щоб запобігти захворюванню медики радять уникати місць масового скупчення людей, провітрювати приміщення, дотримуватися дистанції, мити руки. При перших ознаках хвороби не наражайте на небезпеку інших. Якщо захворіли – залишайтеся вдома. Зателефонуйте сімейному лікарю, не займайтеся самолікуванням.

Нагадаємо, раніше ми писали про захворюваність на ГРПВІ на Дніпропетровщині.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version