Skip to content

Датчики наближення, нові вікна та LED-світильники: у Дніпрі будинки ОСББ стають все більш енергоефективними

Датчики наближення, нові вікна та LED-світильники: у Дніпрі будинки ОСББ стають все більш енергоефективними

У Дніпрі в будинках ОСББ активно реалізують проєкти енергоефективності. Задля цього встановлюють датчики наближення, металопластикові вікна та LED-світильники. Такі заходи допомагають значно заощаджувати на рахунках за світло, – передає «Наше Місто».

ОСББ «ДОНЕЦЬКЕ ШОСЕ-15» у Дніпрі було створено у 2016 році. Його голова, пан Олександр, стверджує, що за цей час встигли реалізувати чимало проєктів. За останні роки було прийнято рішення робити максимальний акцент на тих проєктах, які поліпшують енергоефективність будинку. Адже завдяки їм мешканці платять менше за світло та тепло.

«Було замінено всі вікна, в під’їздах встановлено тамбурні двері, а також двері на техповерх і дах. Це прибрало протяги. Утеплено міжпанельні шви. Лампочки замінені на LED, також встановлено датчики руху. На світильниках міжповерхових майданчиків ми встановили датчики «день/ніч». Освітлення в під’їзді вмикається, лише коли на вулиці темно», – зазначає Олександр Олійник.

Він також додає, що важко сказати, скільки саме вдалось заощадити на рахунках за тепло. Але якщо казати про світло – це приблизно пару тисяч щомісяця.

Так, на 2024 рік у Дніпрі було подано 591 заявку на участь у програмі співфінансування проєктів ОСББ. З них близько 300 стосуються енергоефективності, оскільки вона щороку набуває все більшої актуальності. Тим паче в умовах широкомасштабної війни.

«Один з найпростіших методів заощадити електроенергію – замінити лампочки на LED. Ми це робимо. Також виконуємо поточний ремонт електромереж, замінюємо стару проводку. Це забезпечує економію енергії на 50-70%. Крім цього, поточний ремонт із заміни вікон у під’їздах на енергоефективні знижує втрати тепла на 10-20%, що дозволяє зменшити споживання енергії на опалення. Поточний ремонт сантехнічних систем знижує споживання газу або електроенергії на опалення на 20-40%. Хочу зазначити, що всі ремонти, які виконуються в рамках Програми співфінансування – енергоефективні», – прокоментував начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Наразі у Дніпрі вже виконують перші поточні ремонти електромереж в цьому році. Для реалізації заявки головам ОСББ та ЖБК необхідно принести довідку про стан банківського рахунку об’єднання до департаменту з питань самоорганізації населення міськради до 31 березня 2024.

Нагадаємо, раніше ми писали, як ОСББ на ж/м Ломівський створюють комфортний простір у дворах і будинках.

Читайте також: Вайфай, зони для сидіння та аварійне освітлення: за минулий рік в будинках ОСББ у Дніпрі облаштували 10 укриттів.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: