Site icon Наше Місто

Від в’язниці до паркових статуй: який раніше виглядав сквер Героїв у Дніпрі

Від в'язниці до паркових статуй: який раніше виглядав сквер Героїв у Дніпрі

Сквер Героїв у Дніпрі – популярна зелена зона для прогулянок та відпочинку. Він розташований практично у центрі міста. Як раніше виглядав сквер, – розповість «Наше Місто».

У ХIХ столітті на місці нинішнього скверу Героїв була пустельна та запилена околиця Катеринослава, на якій розташовувався Тюремний замок. За характером своєї забудови величезна площа, яка обмежувалася нинішніми вулицями: Андрія Фабра, Староказацькою, Юрія Савченка та проспектом Лесі Українки – називалася Тюремною площею. Після революції 1917 року на руїнах царської в’язниці було розбито сквер.

У 1920-ті роки новий сквер отримав назву “парк МОПРу” (Міжнародна організація допомоги борцям революції). Після ліквідації організації парк став називатись сквером імені Леніна. Наприкінці 1990-х – на початку 2000-х років сквер поступово приходив у запустіння. Зелені насадження розрослися і потребували благоустрою, алеї  в ремонті, фонтан був покинутий і засмічений. Остання та найбільша глобальна реконструкція скверу була проведена влітку 2008 року.

У ході реконструкції оновили та замінили зелені насадження, встановили різнокольорове підсвічування дерев, додали алеї, вздовж яких з’явилися нові ліхтарі, лавки, скульптури.

Наприкінці 2015 року сквер було перейменовано та названо «Сквер Героїв» – на честь всіх борців за свободу України.

Нагадаємо, раніше ми писали про загадкову історію готелю «Парус» у Дніпрі.

Читайте також: Як раніше виглядала набережна без «Паруса».

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version