Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі оновили інформаційні табло на зупинках транспорту: як диспетчери “керують” трамваями та автобусами

Супрун Юлія

табло на зупинці

У Дніпрі оновили інформаційні табло на зупинках громадського транспорту. Якщо раніше на них відображалася інформація про рух лише електроотранспорту, то зараз на табло з’явилися данні про комунальні автобуси, які вийшли на дороги Дніпра понад рік тому. Про це повідомляє “Наше місто”.

диспетчер
диспетчер

У Дніпрі рух комунальних тролейбусів, трамваїв та автобусів відстежується цілодобово. Інформацію про пересування транспорту пасажири можуть бачити саме на інформаційних табло, які встановлені на вузлових та кінцевих зупинках. 

Чотири центральні диспетчери безперервно слідкують за комунальним пасажирським транспортом. Вони бачать не лише той рухомий склад, який працює на маршрутах, але й той, що залишився у депо. Оперативно-диспетчерський центр служби руху електротранспорту Дніпра – це мозок підприємства. Тут збирається вся інформація та приймаються рішення, що робити з тим чи іншим маршрутом, на якому виникла проблема.

диспетчер

Якщо автобуси можуть виконати маневр та об’їхати перешкоду на лінії, то з електротранспортом – складніше. Якщо ДТП з автівками на колії, то трамвай зупиняється. Тут нам треба приймати рішення, як розвернути трамваї та направити їх по іншому маршруту, що пасажирам було ближче до їхнього пункту призначення, – розповідає заступниця начальника оперативно-диспетчерського центру служби руху  електротранспорту Дніпра.Дар’я Полякова.

За її словами, в інструкції для водіїв комунального пасажирського транспорту вказано, якщо щось сталося на лінії, то вони повинні повідомити про це центральному диспетчеру. 

Також ми відслідковуємо транспорт по JPS-навігатору. Якщо ми бачимо, що маршрут зупинився, то звертаємо на це увагу. Бувають випадки, коли водій розгубився та не зателефонував у центральну диспетчерську, – каже Дар’я Полякова.

Застросунки для диспетчерізації руху транспорту, якими обладнаний центр, допомагають знати не лише де він знаходиться зараз, а й те, де він був наприклад годину тому. Це на випадок, коли виникають скарги від пасажирів, що той чи інший тролейбус чи автобус приїхав із запізненням. Його рух можна відслідкувати і ця інформація зберігається.

– Це дає кращу комунікацію з пасажирами, краще інформування. Наразі КП “Дніпровський елекктротранспорт” та департамент транспорту Дніпровської міськради має декілька напрямів інформування пасажирів про ті чи інші зміни. Це можуть бути чати –  телеграм-канал департаменту транспорту, ми займаємось постійною підтримкою наших соцмереж. Окрім цього є офіційний сайт, – каже провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт” Микита Керенцев.

табло на зупинці

Фото: Володимир Федорищев

Нагадаємо, раніше ми писали історію водія тролейбусу з Дніпра з 20-річним стажем.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: