Site icon Наше Місто

Лікування зубів дітям під наркозом: стоматологиня з Дніпра про особливості застосування методів знеболення

Ще зовсім недавно візит до стоматолога був для багатьох людей справжнім випробуванням. Біль, страх і неприємні відчуття – ось з чим асоціювалося лікування зубів. Але на щастя, часи змінюються. Сучасна медицина пропонує безліч способів зробити лікування зубів безболісним. Найпоширенішим методом є анестезія, але нерідко застосовують і загальний наркоз. Та чи безпечне таке знеболювання для дітей, дізнавались журналісти «Наше місто».

Анестезія та наркоз – це різні поняття, починаючи з хімічних відмінностей препаратів до їхнього способу введення. Але люди часто ці поняття плутають. Дитячий стоматолог Олена, яка працює в одній з клінік Дніпра, розповіла про особливості лікування дітей з застосуванням знеболення.

Наркоз – це загальне знеболення, з повною або частковою втратою свідомості та больової чутливості.

– У стоматології застосовують седацію, але лише в умовах стаціонару, – пояснює лікар. – Цим питанням опікуються анестезіологи. Вони обирають методику індивідуально для кожної дитини, яка цього потребує. Стоматологи не можуть на це впливати.

Анестезія – це місцеве знеболення, що здійснюється за допомогою ін’єкції в ясна поруч із зубом, котрий потребує лікування. Її застосовують під час лікування зубів дітям, але вводять препарат не стоматологи, а хірурги.

– Лікарі-хірурги володіють всіма методами такого знеболення. Вони співпрацюють з алергологами, попередньо виконуються відповідні дослідження на чутливість до анестетиків,- каже лікар-стоматолог.

Також існує такий метод знеболювання, як аплікаційна анестезія. Її можуть застосовувати під час видалення молочного зуба, який сильно хитається, або навіть перед застосуванням ін’єкційної анестезії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли,що у Кривому Розі помер 14-річний хлопчик після візиту до стоматолога.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version