Skip to content

Відключення за борги по опаленню у Дніпрі: в КП «Теплоенерго» готуються до кардинальних дій

Відключення за борги по опаленню у Дніпрі 2024 - Наше Місто

Як відомо, наприкінці грудня 2023-го уряд під керівництвом Дениса Шмигаля скасував мораторій на відключення споживачів від комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості за несплачені житлово-комунальні послуги. Мораторій був введений навесні 2022 року, невдовзі після початку повномасштабної агресії рф. Відповідно, наприкінці січня 2024 року постачальники послуг у Дніпрі почали активну роботу з абонентами у цьому напрямку. Як заявила помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна, опалення у місті ще нікому не відключали, але роз’яснювальна робота ведеться дуже масштабна, пише «Наше місто».

«Наразі розвішуємо попереджувальні оголошення, проводимо наради з головами ОСББ, кооперативів, щоб вони доносили до мешканців, що за борги їм загрожує відключення. Наразі борг за опалення у Дніпрі складає 1,5 млрд. грн, і ця сума збільшиться з дня на день, бо з’являться нарахування за січень. Технічно немає можливості відключати окремого абонента. Можна відключити тільки під’їзд чи будинок. Це треба дивитися індивідуально. Слід також пам’ятати, що у нас є право стягувати борги через суд. І тоді, наприклад, якщо у людини борг 13 тис. грн, у примусовому порядку їй доведеться сплатити біля 17 тис. грн, враховуючи судові витрати, пеню і т.ін.», – сказала вона.

Анастасія Сухіна розповіла, як діяти абонентам, які мають заборгованість і не можуть сплатити усю суму одразу.

Клієнти, які накопичили борги, але не мають можливості віддати всю суму, можуть провести реструктуризацію заборгованості. Для цього варто звернутися до КП «Теплоенерго» (конт.тел. (056)-374-30-08, (056)-374-30-18, Дніпро, вул. Королеви Єлизавети ІІ, 15–А).

Звернутися з питаннями абоненти (приміром, які виїхали з України) можуть на електронну адресу комунального підприємства «Теплоенерго»: teploenergodnepr@gmail.com.

Абоненти можуть звернутися до КП «Теплоенерго»: конт.тел. (056)-374-30-08, (056)-374-30-18), Дніпро, вул. Королеви Єлизавети ІІ, 15–А  (пн – пт, 08.00 – 16.45).

Нагадаємо, раніше ми писали: Метро у Дніпрі: що буде з одним із найскладніших проєктів за всю історію України після зради Limak.

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: