Skip to content

В Україні планують нові обмеження на банківські перекази: що відомо

Ксенія Куземко

З метою боротьби з міскодінгом (зміною призначення платежів для уникнення оподаткування) на період дії воєнного стану в Україні можуть бути запроваджені нові обмеження на банківські перекази. Ініціатива належить представникам Національного банку України, які спільно з профільним комітетом Верховної Ради розробляють відповідні нововведення. Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев написав на своїй сторінці в Telegram, пише “Наше місто”.

Як повідомляється, НБУ під час перевірки банків виявив численні порушення, які сприяли проведенню багатомільярдних операцій переказів із використанням електронних платіжних засобів, зокрема через термінали.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев наголосив, що серед безготівкових платежів існують схеми, , через які здійснюються заборонені види господарської діяльності.

“Встановити на законодавчому рівні на період дії воєнного стану обмеження на здійснення фінансових операцій з використанням реквізитів електронних платіжних засобів, лімітами на суми трансакцій, їх кількості тощо. А також граничних сум готівкових переказів, здійснених за допомогою терміналів самообслуговування. За результатами розгляду питання надав доручення відповідному підкомітету щодо підготовки разом з НБУ необхідних змін до законодавства”, – написав Гетманцев.

Раніше ми писали, хто отримає підвищення вже у січні, а кого чекає термінова ідентифікація.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: