Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Ворожа ракета знищила будинок: як місто допомогло дніпровській родині придбати нове житло

Вдень 26 листопада 2022 року агресор завдав ракетного удару по Дніпру. На щастя, ніхто не загинув. Але постраждали 13 людей. Окупанти фактично знищили житловий квартал міста. А будинки дніпрян перетворилися на руїни. Ворожа ракета зрівняла із землею приватний будинок Володимира та Алли Дузь. Завдяки міській владі, волонтерам та небайдужим дніпрянам родина змогла купити нову квартиру. Про те, як це було Володимир Дузь, розповів журналісту «Нашого міста».

Через щасливий збіг обставин Володимира того дня не було вдома. А його дружину Аллу врятував її ангел-охоронець.

– Тієї суботи мене викликали по роботі, – розповідає Володимир Дузь. – Не стало світла, а в мене вдома генератор, і я поїхав вирішувати проблему. Ще того дня збирався виноград обрізати. І тут таке! Після «прильоту» від будинку залишилися дві стіни. Поруч спалахнула сусідська споруда з дерев’яним дахом. Полум’я било вгору метрів на 80. І цей смолоскип повільно склався навпіл і підпалив нас. Згоріло все! Навіть те, що не має згоріти. Посуд з нержавіючої сталі, і той погорів. Дружина Алла була на кухні і як вона залишилася живою, диво. Одразу приїхав міський голова Борис Філатов, пообіцяв допомогти та своє слово дотримав. Згодом допомогла районна адміністрація.

Допомога потрібна була в оформленні документів і, звісно, постраждалим були потрібні гроші.

– Величезна подяка за допомогу в оформленні актів про збитки, підготовку інших документів, – наголошує Володимир. – Я працював керівником підприємства та знаю як діє бюрократична система. Але в цьому випадку все спрацювало ідеально.

Загалом постраждалі отримали 2 мільйони гривень допомоги: мільйон від міста і стільки ж від області. Звісно, допомагали також волонтери, небайдужі люди. Подружжя продало земельну ділянку. Завдяки всьому цьому Володимир та Алла Дузь купили квартиру на Калиновій.

Раніше ми писали про те, як живуть постраждалі через рік після трагедії на Набережній Перемоги 118.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: