Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Кришталева ковзанка та величезні скали: як виглядає кар’єр на Червоному Камені у Дніпрі взимку (Відео)

Кришталева ковзанка та величезні скали: як виглядає кар’єр на Червоному Камері у Дніпрі взимку (Відео)

У Дніпрі є мальовничий кар’єр на ж/м Червоний Камінь. Влітку тут дніпряни купаються та відпочивають на пляжі. А взимку кар’єр перетворюється на унікальне місце для катання на ковзанах та санчатах, – передає «Наше Місто».

Історія кар’єру бере свій початок ще до війни. Тут видобували граніт, але потім, натрапивши на ґрунтові води, розробки згорнули. Під час затоплення кар’єру на дні залишилася деяка техніка.

Місцеві жителі розповідають легенди про те, що потопельники в кар’єрі не спливають. Вони стверджують, що конструкція кар’єру така, що їх затягує кудись далі, ніби по підземним водам. Насправді це пов’язано з тим, що під кар’єром тече річка, вода в якій дуже холодна і чиста. Саме вона і живить кар’єр.

Взимку кар’єр замерзає і перетворюється на місце відпочинку. Якщо лід дозволяє, тут можна кататися на ковзанах і санчатах. Середня глибина кар’єру становить 3 метри.

Навколо кар’єру височіють мальовничі скали. Всього їх вісім. Найвищу з них у народі називають «Ірочка», її висота становить 10 метрів.

Як виглядає кар’єр взимку з висоти пташиного польоту – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як виглядає Успенська площа взимку з висоти.

Читайте також: Льодяна казка у Дніпрі: як виглядає Монастирський острів взимку.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: