Site icon Наше Місто

Звернувся зі скаргою на біль у зубі: у Кривому Розі помер 14-річний хлопчик після візиту до стоматолога

14-річний хлопчик помер після відвідування стоматолога у Кривому Розі. Зазначається, що смерть настала невдовзі після його візиту до стоматолога. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Суспільне.

Як повідомила речниця поліції Кривого Рогу Ангеліна Крадожон, за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником розпочато кримінальне провадження.

«Стаття 140 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за невиконання або неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого», – йдеться у повідомленні.

Лікарю, який допустив неналежне виконання своїх обов’язків, може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Згідно з повідомленням з лікарні, хлопчик звернувся до стоматолога зі скаргою на біль у зубі. Медики, діючи згідно з протоколом, провели видалення проблемного зуба.

“Допомога надана в повному обсязі відповідно до наших нормативних документів. Лікар зобов’язаний був надати цю медичну допомогу і після надання медичної допомоги цей пацієнт був відпущений додому. З ним присутні були його родичі. І потім, через якийсь час цей пацієнт у зв’язку з погіршенням стану був госпіталізований”, – розповіла директорка лікарні Олена.

За словами директорки, остаточну причину смерті дитини буде визначено в ході експертизи.

“На сьогодні, при тому, як розгорталися події, можемо говорити про різні моменти, складові медичні, тому що не все так однозначно. Але є запитання до самого перебігу захворювання. Буду говорити, що це ускладнення саме цієї маніпуляції неможливо. Відповіді на всі запитання може дати тільки експертна комісія. Експертиза буде”, – розповіла вона.

Раніше ми писали, у Львові померла дитина, що впала в кому у кабінеті стоматолога.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version