Skip to content

Канюк Гільза та сич Джоні: як у Дніпрі рятують постраждалих від війни хижих птахів

Птахи не мають шансів сховатися від ракетних та артилерійських обстрілів. Тисячі птахів гинуть щодня, стаючи безневинними жертвами війни. На лінії фронту воїни, ризикуючи життям, рятують поранених птахів. Знесилених і переляканих, їх передають волонтерам, які з неймовірною самовіддачею та турботою намагаються виходити їх. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Війна забирає життя не лише людей, але й птахів. Пернаті страждають від обстрілів, втрачають домівки та потомство. Не маючи укриття від ракет й снарядів, вони стають беззахисними жертвами жорстокої війни. Але наші воїни не залишаються байдужими до долі птахів. Вони рятують поранених крилатих, годують їх та передають волонтерам, які надають їм допомогу.

Вероніка – зооволонтерка, яка до війни опікувалась папугами. Але війна внесла свої корективи, і тепер жінка рятує хижих птахів, які постраждали в бойових діях. Серед її підопічних – сич домовий, якого бійці знайшли на Авдіївському напрямку.

Хижі птахи, які отримали травми, потребують особливої ​​допомоги. Їх потрібно відпоювати ліками, забезпечити їм належне харчування та місце для перебування.

Важливо пам’ятати, що сичі та соколи не можуть стати домашніми улюбленцями. Це заборонено українським законодавством, до того ж, птахи не сприймають людей і можуть завдати їм шкоди.

Після одужання цей сич буде жити в реабілітаційному центрі. А ось у іншого підопічного пані Вероніки, канюка Гільзи, є всі шанси повернутися до природного середовища.

Лікування одного такого птаха коштує до 10 тисяч гривень. Всі процедури проводяться за рахунок пожертв небайдужих людей.

Тож якщо і ви хочете допомогти в порятунку птахів – шукайте інформацію про збори на сторінці Вероніки Конькової у Фейсбук.

Раніше ми писали, Дніпровський притулок прихистив котів, яких військові врятували з фронту.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: