Skip to content

Пернаті талісмани кохання: у Дніпрі біля Монастирського острову оселилися лебеді

Ксенія Куземко

Нещодавно біля Монастирського острову поселилося близько десятка лебедів. Ця велична зграя привертає увагу багатьох людей, які приїжджають, щоб помилуватися та сфотографувати красу цих птахів. Фото та відео з лебедями у соцмережах збирають сотні лайків та захоплених коментарів. Фотограф холдингу «Наше місто» Валерій Кравченко, спостерігаючи за цим пернатим королівством, зробив дуже цікаві знімки.

З давніх часів ці величні птахи слугують символом щирого кохання та незрадної вірності, а їхні образи оживляють численні казки та легенди. Лебедина краса зачаровує й заворожує, змушуючи милуватися цими витонченими створіннями без кінця.

У народі вважається, якщо прилетіли лебеді — хороша прикмета, до гарних новин. А хто побачить лебедів, які плавають по воді, того чекає удача і значні зміни в кращу сторону.

Окрім білосніжних птахів, біля острова можна побачити й інших пернатих мешканців: десятки видів качок, мартинів та чапель. Їхні польоти та плавання створюють мальовничу атмосферу, яка зачаровує та дарує відчуття спокою.

На фото, крім лебедів, можна також побачити й інших тварин.

Також ми писали, годування тваринок взимку в парках Дніпра: що потрібно знати.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: