Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО Евакуйоване з Луганщини виробництво українського бренду одягу Be Easy працює на Перемогу у Дніпрі

Супрун Юлія

У Дніпрі працює підприємство з Лисичанську

У Дніпрі працює швейне виробництво, якому довелося двічі релокуватися з Лисичанську, спочатку в 2014 році, а потім вже після початку повномасштабної війни в Україні – навесні 2022 року. Мова йде про український бренд одягу Be Easy. Про це розповідає “Наше місто”.

У Дніпрі працює підприємство з Лисичанську
У Дніпрі працює підприємство з Лисичанську

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у лютому 2022 року понад місяць виробництво ще залишалось на Луганщині, а його власник Дмитро Косилкін займався волонтерством. Коли місто було вже близько до окупації, підприємство довелося евакуювати. Керівник вивіз виробництво та частину робітників до Дніпра. 

У Дніпрі працює підприємство з Лисичанську

Ми не думали, що залишилося у Дніпрі, але несподівано стали дніпрянами. Нам не вдалося вивезти з Лисичанську все обладнання. Вдалося евакуювати лише кілька швейних машин та оверлоків – таке, що можна було винести руками. Більш важке обладнання так й залишилося в окупації. Зараз у нас працює шість професійних швачок – дві переселенки, а всі інші місцеві, – розповідає Марія Косилкіна.

За її словами, виробництву-біженцю дуже допомогла міська рада Дніпра.

У Дніпрі працює підприємство з Лисичанську

Міська рада Дніпра допомагала нам шукати приміщення, а також сприяла нашому адаптуванню та знайомству з іншими виробництвами, – додає Марія Косилкіна.

З моменту релокації підприємство перекваліфікувалося з пошиву дитячих курток на пошиття одягу та амуніції для військових. Спочатку почали шити найбільш необхідні і популярні речі серед армійців: плитоноски, ремінно-плечові системи (РПС) і кілька різних підсумків. 

Зараз підприємство повернулося до пошиву дитячого одягу з мембранної Тканини, та надалі виконує замовлення для військових. Наразі є попит у військових на тактичне пончо (водонепроникне), яке підприємство відшиває по індивідуальному замовленню. 

Підприємство приймало участь у різноманітних грантах, так від фонду USAID отримали лазерний плотер та інше швейне обладнання. 

Від початку релокації Дмитро Косилкін взаємодіє з Дніпровською міською радою:  на етапі пошуку приміщення для розміщення виробничих потужностей в місті було запропоновано на вибір декілька варіантів; також проведено зустріч з керівником місцевого бізнесу ТОВ ВКФ «ВИЛЮТА», які мають приміщення зі швейним обладнанням та які займаються пошивом текстильних товарів. Як результат цієї зустрічі між підприємствами сформувались домовленості про співпрацю, – розповів директор Департаменту торгівлі та реклами ДМР Андрій Пильченко.

За його словами, міська рада Дніпра допомагає підприємству інформаційно. Запрошує до участі у нетворкінгах, конференціях, вебінарах. 

Восени виробництво Дмитра Косилкіна взяло участь у науково-комунікаційному проєкті для бізнесу та підприємців Dnipro & Relocate, який був організований Дніпровською міською радою спільно з Агентством системного продажу Альони Сафонової  в рамках реалізації гранту по Програмі USAID “Конкурентоспроможна економіка України”. Завдяки проєкту, підприємці отримали безкоштовні консультації у Центрі підтримки бізнесу на базі “Прозорого офісу” з питань розвитку та просування власного бізнесу.

Нагадаємо, раніше ми писали історію кондитерки з Донбасу, яка відкрила у Дніпрі “Пекарню”.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: