Skip to content

Браслети з петриківським розписом та картини з пейзажами: як у Дніпрі працює Алея художників

Ксенія Куземко

Шукаєте місце, де можна занурити іноземця в автентичну атмосферу Дніпра? Тоді вам на Алею Художників! Цей куточок міста вже протягом десятків років слугує візитівкою творчого життя Дніпра. Навіть попри складні часи, митці продовжують ділитися своїм баченням світу просто неба, презентуючи оригінальні роботи на цьому мальовничому проспекті. Про це пише «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

У серці нашого міста, на мальовничій алеї художників, ви знайдете справжню скарбницю українського мистецтва. Тут, на тлі мальовничих пейзажів, виставлені витончені браслети з петриківським розписом, вишукані картини з українськими краєвидами та елегантні шахи з натурального дерева.

Пані Ольга, майстриня з багаторічним досвідом, вже понад 20 років ділиться з оточуючими красою петриківського розпису. Її роботи, а також витвори її мами. В асортименті пані Ольги ви знайдете не лише оригінальні прикраси, але й декоративні тарілки, цукорниці та інші hand-made вироби.

Браслет витонченої роботи обійдеться вам у 50 гривень, а ось за розкішну тарілку доведеться викласти 2000. Навпроти розташувався прилавок пана Івана, де він пропонує шахи, виготовлені з деревини цілою командою майстрів.

На жаль, майстрів на алеї стає все менше. Кажуть, клієнтів негусто, і не багато людей готові витрачати гроші на мистецтво. Проте, людям подобається цей майданчик, де можна побачити роботи українських майстрів просто неба.

Дніпровська мистецька алея – це не просто місце, де можна помилуватися роботами талановитих художників. Це справжній символ Дніпра, який, попри всі складнощі та виклики війни, продовжує дарувати людям красу та натхнення.

Раніше ми писали, пішохідний бульвар у Дніпрі увійшов у список номінантів на архітектурну премію Building of the Year 2024.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: