Site icon Наше Місто

У Дніпрі замість Гагаріна і Титова з’явилися проспект Науки та вулиця  Незалежності

У Дніпрі депутати міської ради присвоїли нові назви майже ста вулицям, провулкам та проїздам. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 31 січня, на сесії міськради. Таким чином місто крок за кроком позбавляється радянського та імперського спадку в публічному просторі, пише «Наше місто».

Зокрема, проспект Гагаріна  тепер називається Науки. Як відомо, саме на цьому проспекті розташовані кілька провідних дніпровських вищих навчальних закладів.

Вулиця, названа на честь ще одного радянського космонавта – Германа Титова – стала Незалежності.

вул. Молодогвардійська – вул. Зимових Походів. 

вул. Висоцького (АНД район) – вул. Чорнобривців. 

вул. Висоцького (Новокодацький район) – вул. Старих Каменів.

Ще одну відому вулиця на лівому березі міста – вул.Софії Ковалевської – перейменували на честь Галини Мазепи, видатної української художниці. А вулицю Генерала Захарченка – на честь вихідця з нашого міста Юрія Магалевського, відомого діяча Катеринославської «Просвіти», митця, графіка.

Також під час сесії міської ради депутати присвоїли найменування новим проїздам. Отже, на карті міста з’явилися вулиця Передміська (знаходиться в районі Полтавського шосе, що в АНД районі), а також  вулиця Свалявська (розташована в районі вулиць Мукачівської та Задніпровської в Новокодацькому районі).

Інфографіка Дніпра Оперативного.

Нагадаємо, як повідомляло раніше “Наше місто”, мешканці Новомосковська не підтримали перейменування свого міста.

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version